Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
Έλα τώρα που γυρίζει…κάνε κι εσύ τον παράγοντα, μπορείς. Εδώ πήξαμε στον παραγοντισμό τις τελευταίες ημέρες.
Όλοι είναι …πιο μέσα στα πράγματα από τους άλλους και όλοι κάνουν κουμάντο…. Πού να’ξεραν.
Πού θα πάει, θα τελειώσουν οι εσωκομματικές της Ν.Δ. και τότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του, ελπίζουμε.
Η διαδικασία ανακοινώθηκε από τη Ν.Δ. Στην Πιερία 13 σημεία όπου θα στηθούν οι κάλπες. Στην Κατερίνη μόλις μια. Μάλλον πάνε με την επιφύλαξη της μη συμμετοχής. Σου λέει, καλύτερα να υπάρχουν ουρές παρά να στήσουμε κάλπες και να κοπανάμε μύγες.
Μπαίνουμε πάντως στην τελική ευθεία και καιρός του ήταν διότι άρχισαν να δοκιμάζονται και οι αντοχές μας τελευταία. Θα ....ξεχάσουμε όσα ξέραμε και θα χάσουμε τη μπάλα τελείως.
Ήδη ορισμένοι την έχουν χαμένη ούτως ή άλλως.
Πάμε και στην επικαιρότητα που θέλει τη νέα γρίπη να παραμένει στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας.
Εμβολιάζονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά η συμμετοχή δεν είναι και η αναμενόμενη.
Επιφυλάξεις και δισταγμούς προκάλεσαν οι δημόσιες διαφωνίες των γιατρών.
Ας τα συζητούσατε στα συνέδριά σας, ας αποφασίζατε επιτέλους πριν έρθει η ώρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι επιτέλους.
Τι έγινε ρε παιδιά με τα ελευθέρας στα διόδια της Λεπτοκαριάς; Πού είσαι κύριε Μαγκριώτη μας;
Πες τους ανθρώπους τι να κάνουν επιτέλους. Θα πληρώνουν διόδια για να πάνε από το ένα δημοτικό διαμέρισμα στο άλλο;
Συνέντευξη τύπου στις 30 Νοεμβρίου στην Κατερίνη προανήγγειλε η «Αιγαίο». Λέτε να μας πουν κάτι που δεν ξέρουμε;
Μήπως να προσκληθούν και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου; Γιατί εμένα μου φαίνεται για συνέντευξη παρουσίασης του νέου σταθμού. Και ο θεός βοηθός.
Για δείτε τώρα πώς αντιδρά η τοπική κοινωνία και οι φορείς του Βόλου σε επαναλαμβανόμενο αποκλεισμό με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα του καταστήματος αλυσίδας σούπερ μάρκετ διεκδικώντας την τοποθέτηση στα ράφια του των τοπικών προϊόντων.
Την πρωτοβουλία είχαν  τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Οργανώνουν μάλιστα ευρεία σύσκεψη και μεταξύ άλλων έχουν κληθεί αν συμμετάσχουν ο Νομάρχης, Δήμαρχοι της περιοχής, το ΕΚΒ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και οι διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών ώστε να καθορίσουν τρόπο δράσης. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Νικήτας Πρίντζος, ανέφερε ότι από αύριο Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, οπότε και ξεκινά η λειτουργία του πολυκαταστήματος, θα ξεκινήσει ένας κύκλος αντιδράσεων που ελπίζει να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς. «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την εταιρία καθώς οι προτάσεις που μας έγιναν, σχετικά με την τοποθέτηση των τοπικών προϊόντων στα ράφια του νέου καταστήματός της στον Βόλο ήταν απαξιωτικές και ταπεινωτικές.
Η εταιρία επιμένει να μην υπολογίζει τα τοπικά προϊόντα και τον κόπο των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Θέλει στα ράφια της αποκλειστικά και μόνο εισαγόμενα προϊόντα. Δεν το δεχόμαστε και θα αντιδράσουμε δυναμικά» δήλωσε ο κ. Πρίντζος.
Αυτά κάνουν σε άλλους νομούς, διεκδικώντας, αγωνιώντας, προσπαθώντας για τον τόπο τους.
Άντε μπας και παραδειγματιστούμε σε έναν νομό τουριστικό και αγροτικό. Μπας και υποχρεώσουμε αν μη τι άλλο όχι μόνο τα πολυκαταστήματα αλλά και τις τουριστικές μονάδες του νομού, τα καταστήματα εστίασης, να προβάλουν και να προτάσσουν τα τοπικά προϊόντα.
Μήπως έχουμε λίγα; Μήπως υστερούμε σε κάτι; Δεν νομίζω. Λείπει η πρωτοβουλία. Πάρτε την επιτέλους.
Καλή μας ημέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: