Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Συρρίκνωση 1,3% στην οικονομία φέτος Παπακωνσταντίνου: «υπάρχει προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει»

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
Επίθεση κατά των φοροφυγάδων εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως «υπάρχει προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει». Παράλληλα, επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά σχολίασε τα στοιχεία που ζήτησε και έλαβε από τις αρμόδιες Οι φοροφυγάδες βρίσκονται στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικώνυπηρεσίες για δηλωθέντα καθαρά εισοδήματα όσων διαθέτουν ιατρεία στο Κολωνάκι. Όπως ανέφερε, από τα 150 άτομα τα οποία έχουν ιατρεία στην περιοχή, τα ......30 δηλώνουν ετήσιο καθαρό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, άλλα 30 άτομα δηλώνουν από 10.000 - 20.000 ευρώ και επίσης 30 άτομα δηλώνουν καθαρό ετήσιο εισόδημα 20.000 - 30.000 ευρώ.
«Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ δηλώσεων και πραγματικών εισοδημάτων» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει τους ελέγχους σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης θα γίνει ειδική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των ομάδων αυτών.
Παράλληλα, μιλώντας για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, ανέφερε ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί σε ποσοστό 1,3%.
«Η ανάπτυξη (φέτος) στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού θα είναι ελαφρά χαμηλότερη (σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση) στο -1,3%».
Σημειώνεται ότι φέτος ο προϋπολογισμός θα διανεμηθεί σε CD, διότι δεν εκτυπώθηκε για λόγους κόστους και ταυτόχρονα δεν θα υπάρχουν καταχωρήσεις στις εφημερίδες.
Αναφερόμενος στο κόστος δανεισμού, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δίνεται από την κυβέρνηση καθημερινή μάχη σε ό,τι αφορά τα spread των ομολόγων, ενώ επισήμανε πως η Eurostat μετά την επίσκεψη των εκπροσώπων της στην Ελλάδα, θα καταρτίσει πόρισμα για τα μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθε να ελέγξει.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: