Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
EGAINIA_PANAGIA_SOYMELA

Διακομματική η παραππλάνηση
Όλοι μαζί κόψανε την κορδέλα των εγκαινίων της νέας πολιτιστικής στέγης του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, στο κτίριο του Συμβουλευτικού Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.
Και ο Ποντιακός Σύλλογος, χωρίς να φοβάται ότι τους εκθέτει (και τους «καρφώνει» κανονικά, σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση θελήσει να ελέγξει πώς αξιοποιήσαμε τα λεφτά που μας έδωσε για την επιχειρηματικότητα), τους ευχαριστεί (στη σελ.10) έναν-έναν ονομαστικά.

Στο μεταξύ γράψαμε-ξαναγράψαμε εμείς, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απολογηθεί για την παρανομία. Προφανώς είναι σίγουροι ότι δεν θα μας πάρουν χαμπάρι οι κουτόφραγκοι.
Μόνο που να .. μας πληγώνει όταν πολιτικοί και .....αυτοδιοικητικοί παράγοντες θεωρούν την παρανομία μαγκιά (είτε όταν ζημιώνουν ξένους, είτε όταν ζημιώνουν δικούς).


TSIPRASΕκ παραδρομής γράφτηκε χθες ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη στην Πιερία.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι εδώ αύριο Παρασκευή.
Και σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 2.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί πεδίο βολής Λιτοχώρου, στις 3.00 θα συναντηθεί (στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου) με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορέων και πολιτών, για την προστασία του Ολύμπου και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.


ALKOOLISMOS_STHN_EFHBEIAΠόσο θα πρέπει να μας απασχολήσει το φαινόμενο της κατάχρησης ή απλά της χρήσης αλκοόλ στη διάρκεια της εφηβείας;
Πόση έκταση έχει πάρει η κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρές ηλικίες;
Ποιες επιδράσεις έχει το αλκοόλ στη σωματική, νοητική και ψυχολογική κατάσταση των εφήβων;
Πόσο μπορεί να επηρεάσει τη μετέπειτα ζωή τους;
Τι πίνουν τα παιδιά μας στα μπαράκια (ποιότητα αλκοόλ;
Προσφέρεται αλκοόλ σε ανήλικους στην πόλη μας;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν οι ομιλήτριες και οι ομιλητές της εκδήλωσης «Αλκοολισμός και Εφηβεία», το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμο Δίου στην Κονταριώτισσα.
Είναι μια εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Φαρμακευτικής Εταιρείας Ελλάδος και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Δίου, την ΕΛΜΕ Πιερίας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με τη στήριξη της Ψυχιατρικής Κλινικής Κατερίνης «Ελπίδα»

DIODIA
Μ’ αρέσει που παρεμβαίνουν «στο φτερό» οι κυβερνητικοί βουλευτές (όπως ο Γ. Αμοιρίδης και Θ. Παπαγεωργίου), όταν η ΑΙΓΑΙΟ ξεσαλώνει (όπως με την κατάργηση των «καρτών ελευθέρας» για τους δημότες του Αν. Ολύμπου, που τους χωρίζουν διόδια), αλλά ξεχνάνε να μας πουν αν ισχύει η συμφωνία που είχε κάνει πριν ο Σουφλιάς, να πληρώνει δηλαδή το δημόσιο τις κάρτες ελευθέρας, για να μη χάνει έσοδα η εταιρεία.
Επίσης δεν μας λένε τι μας χρωστάει μέχρι στιγμής η εταιρεία από καθυστερήσεις στις συμβατικές της υποχρεώσεις ( δεν πιστεύω ότι η μόνη συμβατική της υποχρέωση είναι να μαζεύει λεφτά από μετωπικά και πλευρικά διόδια-διότι με ξένα κόλλυβα όλοι μπορούμε να κάνουμε μνημόσυνο).
Πολύ φοβάμαι ότι η (από όλους ομολογημένη) αμαρτωλή παραχώρηση των εθνικών οδών στους ιδιώτες, θα μας επιφυλάξει στο μέλλον πολύ μεγαλύτερες εκπλήξεις (δυσάρεστες εννοείται) και η νέα κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση των εσόδων του δημοσίου και όχι των κερδών των ιδιωτών. ( Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: