Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
Σε δόσεις βγαίνουν οι νέοι Γ. Γραμματείς των υπουργείων. Καθηγητές πανεπιστημίων, αναπληρωτές και επίκουροι όλων των αποχρώσεων στην πρώτη γραμμή για τη νέα σελίδα. Πάμε; Πάμε αλήθεια αλλά προς τα πού;
***
Βέβαια, το βαθύ ΠΑΣΟΚ και πάλι στον πάγκο. Ούτε χολέρα να’χαν. Είπαμε αξιοκρατία αλλά όχι κι έτσι.
***
Και αν θυμηθώ το φίλο μου τον Ψωμιάδη που λέει ότι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο είναι το πεζοδρόμιο και η αγορά μάλλον..... πάλι ατυχήσαμε.
***
Κι εδώ που τα λέμε δεν είδαμε πολλά χαΐρια απ’τους καθηγητάδες. Χρόνια τώρα συμμετέχουν στη διοίκηση και μας δίνουν τη σοφία τους αλλά μηδέν εις το πηλίκον.
***
Ελπίζω αυτή τη φορά να ευτυχήσουμε να δούμε ικανά πρόσωπα που φυσικά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
***
Δεν έχω τίποτε φυσικά με τους ανθρώπους αλλά όταν θυμάμαι κάτι μάγους της οικονομίας-διάβαζε Αλογοσκούφη-με πιάνει πανικός.
***
Γνωρίσαμε κι άλλους Πανεπιστημιακούς που μπήκαν στη διοίκηση και το μόνο που εισπράξαμε ήταν η αλαζονεία τους.
***
Βέβαια, υπήρξαν και πανεπιστημιακοί εργολήπτες που τους είδαμε κατά καιρούς. Είδαμε και τις μελέτες τους και τα έργα τους και πήραμε απογοήτευση μεγάλη. Εμείς στη ζημία, αυτοί με το αζημίωτο.
***
Λένε ότι τώρα στο ΠΑΣΟΚ με τα βιογραφικά δημιουργείται νέα αποθήκη δεδομένων για στελέχη που θα επανδρώσουν το κράτος. (Διαγράψτε τη λέξη επανδρώσουν, αν και ο όρος επιγυναίκωση είναι αδόκιμος).
***
Άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο αριθμός των Πιεριέων που έστειλαν τα βιογραφικά τους για μια θέση στο κράτος.
Πληροφορούμαι ότι μέχρι στιγμής ευδοκίμησαν δυο. Κάτι είναι κι αυτό.
***
Οφείλω πάντως να πω ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου δεν ήρθε στην κυβέρνηση ως κατακτητής και δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό σε όσους γαλαζόφρονες κατέχουν υψηλές θέσεις. Και καλώς πράττει. Όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους πρέπει να συνεχίσουν να την κάνουν. Όσοι στήνουν μαγαζάκια μάλλον πρέπει να μετακομίσουν.
***
Η δέσμευση άλλωστε του Γιώργου για διαχωρισμό κράτους και κόμματος πρέπει να τηρηθεί. Κι ας τα συγχέουν ο Σαμαράς κι η Ντόρα.
***
Η ένσταση ουσιαστικά που υποβάλλω στη σημερινή στήλη δεν έχει να κάνει ούτε με το βαθύ ΠΑΣΟΚ ούτε με τη βαθιά Ν.Δ. αλλά με κάποιες εμμονές σε πανεπιστημιακούς που μας τους παρουσιάζουν ως μεσσίες.
Κι αν δεν τους φάγαμε στη μάπα! (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: