Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Έργο μικρό, αλλά θαυματουργό


ERGO_MIKRO_ALLA_1
Εξυπηρετούσαν την κίνηση των καρόδρομων πριν από 50 χρόνια, αλλά είναι «στενάχωρα» για τις σημερινές αγροτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ο λόγος για τα μικρά γεφυράκια, των δρόμων του αγροκτήματος της Κατερίνης (ανατολικά της εθνικής οδού, προς τη θάλασσα), τα οποία η διοίκηση του δήμου ξεκίνησε να διαπλατύνει.
Ήδη έγινε παρέμβαση σε τρία από αυτά, στην περιοχή «Βουλίκι». Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος «πρόκειται για ένα μικρό έργο, το οποίο έχει εκτελεστεί μετά από παρότρυνση των αγροτών και των επιχειρηματιών της περιοχής», ενώ ο δήμος σκοπεύει να εντάξει τη διαπλάτυνση και άλλων αγροτικών γεφυρών στο τεχνικό πρόγραμμα του 2010.
«Πρόκειται για παλιά αγροτικά γεφυράκια», τόνισε ο κ.Λιακόπουλος, «τα οποία είχαν κατασκευαστεί πριν  από 50 χρόνια και .....εξυπηρετούσαν τους καρόδρομους. Σήμερα τα γεωργικά μηχανήματα, που περνούν από κει, είναι πάρα πολύ μεγάλα, με αποτέλεσμα
πολλές φορές να πέφτουν μέσα στα αποστραγγιστικά κανάλια».

ERGO_MIKRO_ALLA_2Στο αγρόκτημα της Κατερίνης δραστηριοποιούνται περισσότερες από 300 αγροτικές οικογένειες, που χρησιμοποιούν σύγχρονα μηχανήματα, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν μεγάλα φορτηγά και ρυμουλκά, τα οποία ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν από τα στενά γεφυράκια.
«Οι ανάγκες έχουν κάνει τα μηχανήματα πιο ογκώδη με τις πλατφόρμες και ήταν πολύ δυσχερής η μετακίνησή τους σε αυτά τα σημεία. Με τη διαπλάτυνση των γεφυριών δόθηκε λύση και διέξοδος στο πρόβλημα αυτό και είναι πού σημαντικό να το δούμε και σε άλλα σημεία του κάμπου της Πιερίας όπου έχουν αντίστοιχο πρόβλημα. Μειώσαμε κατά πολύ τα χιλιόμετρα γιατί αναγκαζόμασταν να κάνουμε κύκλους και ενώ είχαμε ασφαλτοστρωμένους δρόμους δεν μπορούσαμε να τους χρησιμοποιήσουμε για την καλή μετακίνηση των αγροτικών προϊόντων  που είναι ευπαθή», ανέφερε ο παραγωγός Αλ. Παπακώστας.
Για «ιδιαίτερα σημαντικό έργο» έκανε λόγο και ο επιχειρηματίας της περιοχής Ζαχαρίας Κεσανλής, ο οποίος έχει αποθηκευτικούς χώρους προϊόντων τροφίμων, καθώς όπως είπε «η διαπλάτυνση της γέφυρας ήταν ένα πάγιο αίτημα της περιοχής.
(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: