Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Σταμάτησε η αυθαιρεσία στα διόδια Λεπτοκαρυάς



Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή δήλωση του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου, επανέρχεται το καθεστώς της ελεύθερης διέλευσης των διοδίων της Λεπτοκαρυάς από τους κατοίκους του δήμου Ανατολικού Ολύμπου, το οποίο αιφνιδιαστικά, όπως γράψαμε στο χθεσινό μας φύλλο αποφάσισε να καταργήσει η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟ.

Η δήλωση του βουλευτή έχει ως ακολούθως:
«Η απόφαση της εταιρίας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. να πληρώνουν οι δημότες του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου κάθε διέλευσή τους από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς καταργώντας την κάρτα ελεύθερης διέλευσης ήταν αιφνιδιαστική και αυθαίρετη.
Η αιτιολογία πως οι δημότες έχουν επαρκές και ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο εκτός της εθνικής οδού για τις κινήσεις τους εντός του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου δεν ισχύσει, αφού τέτοιο οδικό δίκτυο δεν υπάρχει.
Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έδωσε άμεσα λύση-ενημέρωσα και συζήτησα το θέμα με τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη-και σταμάτησε αυτή η αυθαίρετη είσπραξη διοδίων από τους δημότες του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Έτσι θα συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Θα πρέπει όμως να επισημανθεί η αυθαίρετη και χωρίς καμιά έγκριση και συνεννόηση ενέργεια της εταιρίας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., η οποία για να αποτραπεί χρειάστηκε την άμεση κινητοποίηση του αρμόδιου υπουργείου». (Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: