Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η γαλάζια εξάδα

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ


Δημόπουλος Κωνσταντίνος δικηγόρος, Καρπούζας Αντώνης βουλευτής, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος βουλευτής, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος βουλευτής, Τόκας Αστέριος Πολιτικός Μηχανικός, Τσιντικίδου Μαρίνα ηθοποιός είναι οι έξη υποψήφιοι που απαρτίζουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Πιερία.
Έναν γιατρό, έναν Ολυμπιονίκη, δύο πολιτικούς μηχανικούς, έναν δικηγόρο και μία ηθοποιό, περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, το οποίο ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Αντίθετα με το ψηφοδέλτιο του Πα.Σο.Κ., σ’ αυτό της Νέας Δημοκρατίας, μόλις δύο προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ένας είναι ο Αντώνης Καρπούζας και ο δεύτερος, ο πολιτικός μηχανικός Αστέριος Τόκας.

Ο καθηγητής ιατρικής, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, θα είναι υποψήφιος για 5η συνεχή εκλογική αναμέτρηση, έχοντας εκλεγεί ήδη τρεις φορές βουλευτής, ενώ από το Μάρτη του 2004 έως τον Γενάρη του 2009, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας.

Αποφάσισε να αφήσει σχετικά νωρίς τον αθλητισμό, αναλαμβάνοντας τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία επέστρεφαν στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, μετά από 2 χρόνια παρουσίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παραιτείται για να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής Πιερίας. Η πρώτη του παρουσία είναι απολύτως πετυχημένη, αφού εκλέγεται βουλευτής Πιερίας.

Ο πολιτικός μηχανικός Αντώνης Καρπούζας είναι ο τρίτος βουλευτής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του, για τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση. Έχει εκλεγεί δύο φορές (2004, 2007) βουλευτής Πιερίας.

Ο Αστέριος Τόκας διετέλεσε επί σειρά ετών Νομαρχιακός Σύμβουλος και αντινομάρχης Πιερίας, ενώ κατάγεται από το Δίον, ένα Δήμο όπου το κόμμα του παραδοσιακά παίρνει μεγάλα ποσοστά.
Ίσως για αυτό ο Δήμος Δίου, είναι ο μόνος δήμος εκτός Κατερίνης, που θα διαθέτει, όπως όλα δείχνουν δύο υποψηφίους, αφού από εκεί κατάγεται και ο δικηγόρος Κώστας Δημόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία για δεύτερη συνεχή φορά, ενώ προέρχεται από οικογένεια πολιτικών, με παππού και πατέρα, να έχουν υπηρετήσει από τα Κοινοβουλευτικά έδρανα την παράταξη του στο παρελθόν.

Η Μαρίνα Τσιντικίδου, κατάγεται από τη βόρεια Πιερία και η Νέα Δημοκρατία με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο, προσπαθεί να καλύψει το «κενό» που άφησε ο κ. Πλατσάς και ο Βαγγέλης Πολύζος. Η κ. Τσιντικίδου, προέρχεται από τη showbiz και αποτελεί ένα ακόμη λαμπερό πρόσωπο, που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά.
Σαφώς η υποψηφιότητά της σε μια εκλογική περιφέρεια εκτός των μεγάλων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αποτελεί και ρίσκο αλλά και σπάνιο φαινόμενο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: