Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Δική μου απόφαση τα ψηφοδέλτια, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής Στον απόηχο των αντιδράσεων

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Τα ψηφοδέλτια «ήταν δική μου απόφαση, χωρίς την επιρροή κανενός» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι κριτήριο ήταν «συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές» και το καλό της ΝΔ, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη και άλλων αποκλεισμένων στελεχών.

Ειδικά για τον κ. Τσιτουρίδη -που επιτέθηκε σφοδρότατα τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον αποκλεισμό του- ο Κ.Καραμανλής είπε ότι «είναι βαριά απόφαση του προέδρου του κόμματος» την οποία δεν συνέδεσε με άλλες υποθέσεις, στις οποίες είχαν εμπλακεί άλλα στελέχη της ΝΔ που δεν μπήκαν στα ψηφοδέλτια.

«Αν είχα να απευθύνω κατηγορία άλλου τύπου, θα το είχα κάνει τη στιγμή που το αντιλαμβανόμουνα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι κριτήριο ήταν συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές και «πράξεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις».

Απαντώντας σε σχόλια που διατυπώθηκαν για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο ποια στελέχη που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Βατοπαιδίου μπήκαν και ποια όχι στους εκλογικούς συνδυασμούς, ο κ. Καραμανλής είπε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει κάνει επανειλημμένα αναφορά και την αυτοκριτική του. «Δεν είναι κριτήριο αυτό, αλλά η συνολική πολιτική διαδρομή και τι είναι καλό για το κόμμα» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ.Καραμανλής υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης στα θέματα διαφάνειας, διαχωρίζοντας τον πολιτικό επιμερισμό ευθυνών από το δικαστικό ή ποινικό σε υποθέσεις διαφθοράς. «Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό έχει γίνει, στον ποινικό παρέπεμψα όλες τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι ρυθμοί της δικαιοσύνης δεν είναι ανάλογοι του ρυθμού των πολιτικών εξελίξεων και της δημοσιογραφικής επικαιρότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens, δήλωσε εκ νέου ότι τα βιβλία της ΝΔ είναι ανοιχτά σε οποιοδήποτε έλεγχο και δήλωσε πρόθυμος, μετά την 4η Οκτωβρίου, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να συνδράμει στη διερεύνηση «οποιασδήποτε υπόθεσης» αν δεν παρεμποδίζει τη δικαστική.

Αναφορικά με τις εκλογές, εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική» και ότι η ΝΔ «έχει ένα ζήτημα να συσπειρώσει» τους οπαδούς της και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του μπορεί να νικήσει τις εκλογές γιατί έχει καθαρό μήνυμα. Οι δημοσκοπήσεις, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, δίνουν μία στιγμιαία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόσθεσε δε ότι το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και θα αρχίσει να συγκεκριμενοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες προ της κάλπης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: