Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία


Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Κάποιος να μας ακούσει
«Θα είμαστε μαχητικοί και μετά τις εκλογές, μέχρι να βρούμε ευήκοα ώτα. Αν ο σημερινός υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ακούει βαριά, ο επόμενος πρέπει να ακούει καλύτερα», είπε χθες ο δήμαρχος Κορινού, μιλώντας για τον αγώνα της Επιτροπής κατά των διοδίων Αιγινίου.
Δεν δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης τους αιτούντες (την προσωρινή διακοπή των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο) Πιεριείς.
Διότι, λέει, θα ζημιωθεί ο εργολάβος.
Σα να λέμε, είπε ο νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα, ότι κάνουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι ζητώντας αυξήσεις και το δικαστήριο τους λέει «όχι», γιατί θα πτωχεύσει το κράτος!
Και τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» σκέφθηκε το δικαστήριο. Που θα μείνουν (λέει) άνεργοι, καθότι, αν η εταιρεία σταματήσει να κατασκευάζει νέα διόδια στο νομό, θα τους απολύσει.
Πόσοι είναι αυτοί, ρε παιδιά; Είναι περισσότεροι από αυτούς που δουλεύουν πι.χι στις τουριστικές επιχειρήσεις στο νομό; Και οι οποίοι επίσης θα μείνουν άνεργοι, καθότι, με 4 σταθμούς διοδίων στα 80-100 χιλιόμετρα δρόμου, ποιος τουρίστας θα κινήσει να ‘ρθει στην Πιερία.
«Μπάζουν» οι νόμοι του κράτους και το επεσήμαναν χθες τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου.
Μπάζουν, από τη στιγμή που οι νομοθέτες (οι βουλευτές) τους ψηφίζουν άλλοτε δια της δεδηλωμένης», άλλοτε δια «περιφοράς» και δεν ενθυμούμαι και άλλως πως.
Αλλά, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του, πάντως, του ΠΑΣΟΚ, έτσι και κάνει κυβέρνηση μετά τις 4 του Οκτώβρη.
Διότι, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί (όπως δεσμεύτηκε) τη σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και να λύσει το γόρδιο δεσμό με τους σταθμούς διοδίων στην Πιερία.
Το πώς, εδώ είμαστε και θα το παρακολουθούμε.


Άντε γεια Σάββα (Τσιτουρίδη)
Τι ωραία που ακούγεται όμως ε;


Σε παιχνίδι τακτικής, ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΛΑΟΣ έχει εξελιχθεί η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Η Νέα Δημοκρατία, φρενάρει την ανακοίνωση, ώστε να μην υπάρχουν χρονικά περιθώρια για εκείνους που θα μείνουν στον «πάγκο», να κατευθυνθούν προς το ΛΑΟΣ, το οποίο κατά σύστημα «ψωνίζει» από τον «πάγκο» του Κυβερνώντος κόμματος.
Έτσι που πάει η δουλειά, δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν δούμε έναν υποψήφιο σε… δύο κόμματα!





Μόνο αγανάκτηση θα μπορούσε να προκαλέσει η είδηση που μετέδωσε το MEGA χθες, σχετικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Κουκοδήμου.
«Πληροφορίες», που δεν υπάρχει αμφιβολία διοχετεύτηκαν από την Πιερία. Το πιο θλιβερό όμως είναι, ότι πριν την ανακοίνωση της είδησης, είχε προηγηθεί ρεπορτάζ.
Το χθεσινό περιστατικό, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, της ποιοτικής διαφοράς ανάμεσα στα μεγάλα μέσα και σε εκείνα της περιφέρειας.



Πάλι θέμα γίναμε στα μεγάλα κανάλια, αυτή τη φορά για «περιβαλλοντικό» θέμα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος», ήταν καλεσμένος, έστω και τηλεφωνικά, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, για το αυθαίρετο στον Όλυμπο σε ύψος 2400 μέτρα!
Είναι όμως να μη γίνει θέμα; Και ύστερα σου λένε δεν αναπτύσσεται η ελληνική κτηνοτροφία!
-------------------------------------------------
Ήταν πριν μερικές μέρες, όταν έλαβα στο e-mail μου, ένα μήνυμα από φίλο, όπου αναφερόταν σε μια οικογένεια με δύο παιδιά, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και με το οποίο με προέτρεπε να το στείλω και σε άλλους φίλους, αφού για κάθε αποστολή θα προσθέτονταν στο λογαριασμό της οικογένειας 1 ευρώ από το Χαμόγελο του Παιδιού και το Δήμο Άνω Λιοσίων.
Σαφώς και δεν το έστειλα σε κανέναν. Προτίμησα να επικοινωνήσω με το «Χαμόγελο του Παιδιού», για να διασταυρώσω το γεγονός.
Μόλις χθες, το «Χαμόγελο του Παιδιού», μου έστειλε την εξής απάντηση, επιβεβαιώνοντας το προφανές. Ότι ήταν έργο κάποιων επιτήδειων…
Στην απάντηση, αναφέρεται:
«Τις τελευταίες ημέρες «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» έγινε αποδέκτης πολλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούσαν σε ενίσχυση οικογένειας με 2 παιδιά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και επιπλέον ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του μικρότερου παιδιού. Στο εν λόγω μήνυμα προέτρεπαν τους πολίτες να το προωθήσουν σε όλες τους τις επαφές ισχυριζόμενοι ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η οικογένεια με 1 ευρώ και πως την ευθύνη για την πρωτοβουλία αυτή φέρει ο Δήμος Άνω Λιοσίων και «Το Χαμόγελο Του Παιδιού».
Είναι φανερή η προσπάθεια κάποιων επιτηδείων να εκμεταλλευθούν την ευαισθησία του κόσμου για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και της εμπιστοσύνης τους προς το «Χαμόγελο Του Παιδιού» με απώτερο σκοπό την προώθηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μέσω διαδικτύου.»


Με το δεξί ο Πιερικός ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Άντε να πάρουν και καμιά χαρά στο Δημαρχείο…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: