Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ν.Δ. ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ν.Δ. ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ οι Π.Δούκας, Αρ.Παυλίδης και Σ.Τσιτουρίδης

Έπειτα από πολύωρο «θρίλερ» δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Ηχηρές απουσίες εκείνες των κ.κ. Πέτρου Δούκα, Αριστοτέλη Παυλίδη και Σάββα Τσιτουρίδη. Περιλαμβάνονται στις γαλάζιες λίστες οι κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός.

Το θέμα των υποψηφίων τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής αγώνα το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ωστόσο ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ από τη Ρηγίλλης.

Στα ψηφοδέλτια ορισμένων περιφερειών υπάρχουν κενά τα οποία θα συμπληρωθούν μέχρι την Τετάρτη, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι την Κυριακή.

Έντονες αντιδράσεις

Σφοδρότατη ήταν η αντίδραση του κ. Σάββα Τσιτουρίδη για τον αποκλεισμό του. Ο κ. Τσιτουρίδης μετέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων στα γραφεία της ΝΔ όπου είχε συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη για να ζητήσει εξηγήσεις.

Εξερχόμενος ο πρώην υπουργός, φανερά οργισμένος, προειδοποίησε ότι «δεν θα σιωπήσω», έκανε λόγο για «απαράδεκτη και άθλια πολιτική απόφαση» και επιτέθηκε στο κόμμα και το πρωθυπουργικό περιβάλλον λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκλεκτοί της διαπλοκής κάνουν κουμάντο στη Ρηγίλλης και το Μαξίμου».

Έντονη αναμένεται και η αντίδραση του κ. Πέτρου Δούκα, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν βέβαιος για τη συμμετοχή του στις «γαλάζιες» λίστες.

Λίγο νωρίτερα είχε σπεύσει να θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων ο πρώην υπουργός Βασίλης Μαγγίνας, καθώς είχε λάβει μηνύματα ότι δεν επρόκειτο να είναι υποψήφιος.

Οι υποψηφιότητες

Ο πρωθυπουργός είναι υποψήφιος ως συνήθως από την Α' Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των καινούργιων υποψηφιοτήτων είναι του κ. Μανώλη Μαυρομάτη στην Α' Αθηνών, της κας Αννας Μπιθικώτση, κόρης του αείμνηστου τραγουδιστή στη Β' Αθηνών και του κ. Γιάννη Ανδριανού στην Αργολίδα, μέχρι πριν από μερικές ημέρες διεθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Από τον χώρο των τεχνών στην Α' Αθήνας κατεβαίνει υποψήφιος ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, στη Β' Αθήνας η λογοτέχνης και κόρη του αείμνηστου Γρήγόρη Μπιθικώτση, Αννα, ο τραγουδιστής και συνθέτης Κώστας Τουρνάς, η ηθοποιός, Λουκία Παπαδάκη, ενώ στην Πιερία υποψήφια με τη ΝΔ είναι και η Μαρίνα Τσιντικίδου.

Από το χώρο της δημοσιγραφήιας ξεχωρίζουν τα ονόματα της Φωτεινής Πιπιλή, της Έλενας Κουντουρά, του Μανώλη Μαυρομμάτη (Α' Αθήνας), του Αργύρη Ντινόπουλου, της Νίνας Βλάχου (Β' Αθήνας), ο Γιάννης Ανδριανός (Αργολίδα), Χρήστος Αρβανίτης (Ευρυτανία), κ.ά.

Στην Αχαΐα, από τα νέα ονόματα που κατεβάινουν στον πολιτικό στίβο ξεχωρίζει το όνομα του Λευτέρη Σταυρόπουλου, Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης στην παρούσα κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Βαληνάκης θα είναι υποψήφιος και πάλι στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Δωδεκάνησο.

Στη Β' Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει μεταξύ άλλων το όνομα του Αδάμ Ρεγκούζα και στην Πιερία εκείνο του αθλητή Κώστα Κουκοδήμου. Και οι δύο στο παρελθόν είχαν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Από το χώρο της μεινότητας στη Θράκη, κατεβάινουν στις έκλογές τέσσερις υποψήφιοι. Η μία εξ αυτών είναι η Αϊσέλ Ζεϊμπέκ (Ξάνθη), η οποία στο παρελθόν έγινε γνωστή για τη δράση της και τους δικαστικές προσφυγές της υπέρ της κατάργησης του άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Συνυποψήφιος της από την Ξάνθη είναι επίσης ο Αχμέτ Μπουντούρ, αλλά και ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.

Στη Ροδόπη υποψήφιοι της μειονότητας είναι ο βουλευτής και δικηγόρος Αχμέτ Ιλχάν και ο Αμέτ Αχμέτ. Υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια είναι και ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: