Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Εκλογές στη δίνη του σκανδάλου των βουλευτικών δαπανών ζητά ο ηγέτης των Τόρις-Έντονη σύγκρουση με Μπράουν

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Εθνικές εκλογές προέβαλε ως μόνη λύση στην «παράλυση» που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων στη Βρετανία, ο ηγέτης των Τόρις, Ντέιβιντ Κάμερον. «Χάος» χαρακτήρισε τις εκλογές ο Γκ.Μπράουν, την ώρα που δρομολογούνται αλλαγές στο σύστημα των βουλευτικών εξόδων.

Ο Ντ.Κάμερον, σχολιάζοντας δηλώσεις του Γκόρντον Μπράουν σύμφωνα με τις οποίες οι εθνικές εκλογές θα μπορούσαν να προκαλέσουν «χάος», δήλωσε ότι μόνο οι εκλογές μπορούν να σώσουν τη χώρα από την «παράλυση» που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των εξόδων.

Μιλώντας στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο ηγέτης των Τόρις δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τις εκλογές χάος. Εγώ τις ονομάζω αλλαγή. Γιατί δεν μπορούμε να την έχουμε;»

Ο Ντ.Κάμερον πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού αποτελούν την πρώτη παραδοχή ότι οι Εργατικοί πρόκειται να χάσουν στις εκλογές.

Παράλληλα, η δεύτερη στην ιεραρχία των Εργατικών και υπεύθυνη για τις σχέσεις κυβέρνησης-Βουλής των Κοινοτήτων, Χάριετ Χάρμαν, δήλωσε ότι απαιτείται εξωτερική εποπτεία των βουλευτικών εξόδων, προκειμένου να υπάρξει «επανόρθωση και καθησυχασμός» του κοινού.

Ανάμεσα στις άμεσες αλλαγές που αποφασίστηκαν από τους ηγέτες όλων των κομμάτων, είναι ένα μηνιαίο πλαφόν ύψους 1,250 λιρών για τόκους στεγαστικών και πληρωμές ενοικίων.

Αποπομπή μελών Βουλής των Λόρδων

Η βρετανική Βουλή των Λόρδων έπαψε την Τετάρτη δύο από τα μέλη της που παραδέχτηκαν ότι επιχειρούσαν να ασκήσουν επιρροή σε συναδέλφους τους, μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα εδώ και τρεις αιώνες.
Πρόκειται για τον Λόρδο Πίτερ Τρίσκοτ και τον Λόρδο Τόμας Τέιλορ, μέλη και οι δύο του Εργατικού Κόμματος, που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Sunday Times» λειτουργούσαν δήθεν ως μεσάζοντες μιας ξένης επιχείρησης διανομής.
Οι δύο λόρδοι είχαν δεχθεί να μεσολαβήσουν στους συναδέλφους τους στη Βουλή των Λόρδων για να ψηφιστεί μια τροπολογία υπέρ της ξένης εταιρείας εισπράττοντας ως αμοιβή για τον κόπο τους ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό πολλών χιλιάδων ευρώ.
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: