Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το θέμα του ΝΑΤΟϊκού κέντρου Λάρισας- Ενστάσεις για τον Τούρκο διοικητή

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί η κατ΄αρχήν απόφαση για εκ περιτροπής ανάληψη της διοίκησης του ΝΑΤΟϊκού κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Λάρισας από Έλληνα και Τούρκο διοικητή. Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί την υπηρεσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία.

«Πρέπει να πούμε ότι η τοποθέτηση αυτή προκαλεί τεράστια έκπληξη και ερωτηματικά για τα εθνικά μας θέματα. Καλούμε την κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, μία υπηρεσιακή απόφαση του Υπουργείου ΓΕΕΘΑ, να μην την κάνει αποδεκτή σε πολιτικό επίπεδο, και να τη συνδέσει με την επίλυση άλλων προβλημάτων που έχει η χώρα μας στο Αιγαίο» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η τοποθέτηση Τούρκου διοικητή ήταν συνέπεια της απόφασης που πάρθηκε το 2003 στην Πράγα, λέγοντας ότι «δεν είχε καμία απολύτως σχέση». «Ήταν μια απόφαση που είχε να κάνει με τη σύμπτυξη Στρατηγείων και με την ενοποίηση, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό αυτό, από την τοποθέτηση του Τούρκου διοικητή» πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε ούτε την νέα, ούτε την παλιά δομή του ΝΑΤΟ. Θέλουμε την κατάργησή του, σε αντίθεση με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο αποδέχονται την ύπαρξή της συμμαχίας αλλά έχουν υποστηρίξει και τη διεύρυνσή της» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καραζαφέρης. «Με ενοχλεί η πολιτική της ΝΔ, η πολιτική της παλιανθρωπιάς. 7 Μαίου που ψήφισε η ΝΔ έπρεπε να μας πει τι έγινε. Η παλιανθρωπιά είναι ότι ήθελε να περιμένει να μας το πει μετά τις ευροεκλογές, μετά τις 7 Ιουνίου» δήλωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: