Άρχισε η δίκη του Noor-One για την διακίνηση των δύο τόνων ηρωίνηςΆρχισε η δίκη του Noor-One για την διακίνηση των δύο τόνων ηρωίνης..

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι 24 προφυλακισμένοι για την υπόθεση.

9
Άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα με το πλοίο Noor-ONE, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Για την υπόθεση, έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες. Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι 24 προφυλακισμένοι για την υπόθεση.

Μεταξύ των 33 κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται ο πλοιοκτήτης του πλοίου, η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας έμπορος αυτοκινήτων, 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι Ινδοί καθώς και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Εναντίον των περισσοτέρων κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Κάποιοι άλλοι κατηγορούνται και για λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς στο πλοίο είχαν εντοπιστεί 18 τόνοι λαθραίο καύσιμο σε οκτώ δεξαμενές.

Η ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών ήταν κρυμμένη στο δεξαμενόπλοιο με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός της.

Το πλοίο φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου του 2014- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν.

Η μεταφορά της ποσότητας από την Ελευσίνα σε δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη γινόταν πάντα νυχτερινές ώρες με οχήματα, ενώ κοντά στο πλοίο είχε νοικιαστεί μια μικρή αποθήκη.

Το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα.

Η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών καταστράφηκε σε υψικάμινο εκτός Αθηνών, παρουσία εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/294922/arhise-i-diki-tou-noor-one-gia-tin-diakinisi-ton-duo-tonon-iroinis-/#ixzz3nmDQkx1m
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook