Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σκιές μεταξύ Μεϊμαράκη-Σαμαρά


ΤΙΚΕΤΕΣ:

H ένταση που υπέβοσκε, εδώ και καιρό, στις σχέσεις των.. κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Αντώνη Σαμαρά αποκαλύφθηκε με τρόπο εμφατικό στη Βουλή, όταν, το Σάββατο, ο εκτελών χρέη προέδρου της Ν.Δ. ουσιαστικά απέφυγε να χαιρετήσει τον προκάτοχό του.

Εστω κι αν την επομένη, στον ίδιο χώρο, οι δύο άνδρες είχαν μια θερμή χειραψία υπό τα φλας των φωτογράφων (σ.σ. κάποιοι εκ των βουλευτών που βρέθηκαν κοντά ισχυρίζονται ότι ο κ. Μεϊμαράκης απέδωσε την «παρεξήγηση» στην κούραση των ημερών) αυτά που τους χωρίζουν φαίνεται ότι είναι πολλά, με κυρίαρχο πλέον την κατάληξη της μάχης διαδοχής που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία.

Στην εκατέρωθεν καχυποψία του προηγούμενου διαστήματος, που εντάθηκε κατά την περίοδο της προεκλογικής προσπάθειας για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προστέθηκε πλέον και η μάχη των υποψηφιοτήτων και των μηχανισμών.

Ο κ. Σαμαράς εκπέμπει μήνυμα μη εμπλοκής και οι συνεργάτες του, παγίως, σημειώνουν πως «ό,τι έχει να πει το λέει ο ίδιος», διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο αποδιδόμενες στον πρώην πρωθυπουργό σκέψεις ή επιδιώξεις. Το διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας στη Ν.Δ., η μόνη διαρροή από το επιτελείο του είναι ότι συνάντησε σειρά στελεχών από όλο το φάσμα και τις «φυλές» του κόμματος.

Στον αντίποδα, όπως σε όλες τις πολιτικές και δη εσωκομματικές μάχες, δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν «δάκτυλο» Σαμαρά πίσω από συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Είτε με επιχείρημα τη στήριξη που απολαμβάνει ο κ. Απ. Τζιτζικώστας από ομάδα βουλευτών (μιλούν για τους Ν. Μηταράκη, Αννα Ασημακοπούλου, Γ. Στύλιο, Ανδρ. Κατσανιώτη κ.ά.) που τους «αποδίδουν» στο στρατόπεδο Σαμαρά είτε με επιχείρημα τους πολλούς «σαμαρικούς» που περιλαμβάνονται στη λίστα των 50 υπογραφών που κατέθεσε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης (μεταξύ άλλων οι κ. Α. Ματιάτος, Χρ. Γιάνναρης, Σ. Αλεξιάδης, Π. Μαντάς, Φ. Σιάνης, Μαρία Γιαλαμά, Δ. Κούκης), τα σχόλια δίνουν και παίρνουν στο «γαλάζιο» παρασκήνιο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι άλλα στελέχη, «ταυτισμένα» με τον κ. Σαμαρά (από τον Φ. Κρανιδιώτη, που έχει εκφραστεί υπέρ Μεϊμαράκη, μέχρι τους Β. Τζότζολα και Στ. Αγιάσογλου) εμφανίζονται στη λίστα υποστηρικτών του νυν προέδρου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: