Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Βαρεμένος: Δύσκολη και αγχώδης πορεία

..

Βαρεμένος: Δύσκολη και αγχώδης πορεία

  • (0)
  • (0)
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Βαρεμένος υποστήριξε ότι το αίτημα του λαού είναι «"όχι" άλλες θυσίες χωρίς προοπτική».

Στο ερώτημα πόσο εύκολη θα είναι η διαδρομή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της Βουλής, ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου τόνισε:

«Αυτή η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να διαρκέσει -αν είναι δυνατόν, μάλιστα να καταρρίψει ένα ρεκόρ, δεν ξέρω αν μεταπολιτευτικά υπήρξε κάποια Βουλή που να εξαντλήσει τον χρόνο της διάρκειάς της.

Αυτό πρέπει να συμβεί πάση θυσία και με οποιαδήποτε ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει σε ένα μέλλον, στο πλαίσιο της τετραετίας. Το θεωρώ αυτό απολύτως αναγκαίο

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα είναι δύσκολη πορεία και αγχώδης, δεν είναι υποκειμενικό συναίσθημα απλώς το άγχος. Οι δυσκολίες θα προσδώσουν αξία σε μια ενδεχόμενη επιτυχία. Σε τι συνιστάται η επιτυχία; Η επιτυχία συνιστάται στο να βγούμε από μία στενωπό, σε ένα ξέφωτο.

Ο ελληνικός λαός έχει επίγνωση των δυσκολιών. Όχι άλλες θυσίες χωρίς προοπτική, χωρίς δίκαιη κατανομή. Αυτό είναι το αίτημα του ελληνικού λαού συν κάποιες αλλαγές που δεν κοστίζουν σε χρήμα που θα έπρεπε ενδεχομένως να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια, ούτε έπρεπε να δώσουμε την εντύπωση ότι τις επέβαλαν οι δανειστές, οι εταίροι την πραγματοποίησή τους. Είναι καιρός να το κάνουμε.

Η δυσκολία δεν είναι στο δημοσιονομικό αντίκτυπο -που δεν υπάρχει- αλλά είναι στις κατεστημένες, βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες, σε πολλούς τομείς του Δημοσίου -και όχι μόνο- που δεν βρίσκονται μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά την κοινωνία».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)


Περισσότερα για το άρθρο...

  • 23-09-2015 Γιώργος Βαρεμένος - Νίκος Χατζηνικολάου
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: