Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Κλείνει η Βουλή με εντολή Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε το κλείσιμο της Βουλής. Στα θερινά τμήματα οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου με την Αριστερή Πλατφόρμα...
αποκλεισμένη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κλείσιμο της Βουλής. Στα θερινά τμήματα οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου με την Αριστερή Πλατφόρμα... αποκλεισμένη.
Παράλληλα, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου  να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων. Τέλος, παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι ως τα τέλη Σεπτέμβρη να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους, αποφεύγοντας έτσι τους σκοπέλους της ψήφου εμπιστοσύνης και των εκλογών.
Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που απομακρύνει τη ψήφο εμπιστοσύνης και το σενάριο των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: