Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

MNI: Η δόση του ΔΝΤ μπορεί να καλυφθεί από τα 1,8 δισ. που έχει «παγώσει» η ΕΚΤ


..

Η δόση των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου ενδέχεται να καλυφθεί από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων – ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ – τα οποία έχει «παγώσει» η ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI.
Το MNI μεταδίδει επίσης ότι υπάρχει ενόχληση στις Βρυξέλλες με την έως τώρα στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, καθώς το Ταμείο φέρεται να έχει στείλει μόνο έναν χαμηλόβαθμο αντιπρόσωπο στην τεχνική επεξεργασία της νέας ελληνικής πρότασης, ο οποίος μάλιστα δεν είναι εξουσιοδοτημένος να λάβει αποφάσεις.
Σύμφωνα πάντα με το γερμανικό πρακτορείο, αξιωματούχοι από την πλευρά των δανειστών εκτιμούν πως ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος (1% του ΑΕΠ) θα μπορούσε να επιτευχθεί ξεκάθαρα αν ο ΦΠΑ στην εστίαση αυξανόταν στο 23%, αντί για το 13% που προβλέπει το ελληνικό σχέδιο.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η γερμανική Βουλή θα μπορούσε να συνεδριάσει στις 29 ή στις 30 Ιουνίου ώστε να επικυρώσει μια συμφωνία για την Ελλάδα.
Ωστόσο, απαράβατη προϋπόθεση είναι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν να έχουν ήδη υπερψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: