Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

CNN: Χρέος, δαπάνες και χρηματοδότηση τα λάθη της συμφωνίας για την Ελλάδα


..

Τρία προβλήματα στη διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εντοπίζει το CNN Money, στον απόηχο της παρουσίασης της ελληνικής πρότασης στο χθεσινό Eurogroup. 
 Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, οι ελληνικές προτάσεις, oι οποίες κατατέθηκαν για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση ρευστότητας, επί της ουσίας, συνεχίζει το δημοσίευμα, μεταθέτουν τα προβλήματα για το μέλλον. 
 Τα τρία προβλήματα της συμφωνίας  - Λάθος είδος εξοικονομήσεων  Η υπερβολική έμφαση στην αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών - και όχι στην περικοπή των δαπανών - συνιστά ένα βασικό λάθος των ελληνικών προτάσεων. «Ο κίνδυνος επανάληψης των λαθών του πρώτου προγράμματος θα βλάψει την ελληνική οικονομία» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Berenberg Bank. 
   - Καμία ανακούφιση στο χρέος  Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο χρέος, δεδομένου του μεγέθους της οικονομίας της.Αν και η νέα κυβέρνηση διεκδίκησε την αναδιάρθρωση του χρέους, οι Ευρωπαίοι διέψευσαν τις ελπίδες της ελληνικής πλευράς, αποφεύγοντας την περαιτέρω επιβάρυνση των Ευρωπαίων φορολογουμένων.«Διαφωνούμε με τις προτάσεις, καθώς το δημόσιο χρέος δεν πρόκειται να καταστεί βιώσιμο εντός των επόμενων 10 ετών, όπως αναφέρει η ελληνική πρόταση» εκτιμά χαρακτηριστικά η UBS. 
   - Δεν θα διαρκέσει πολύ  Η έγκριση της συμφωνίας συνεπάγεται την αγορά λίγου πρόσθετου χρόνου, προκειμένου να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις.«Εάν υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα, δεν θα περάσει πολύς καιρός, πριν δούμε το νέο κεφάλαιο των συζητήσεων» επισημαίνει η FxPro.Άλλωστε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS, η Ελλάδα χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια 14 δισ. έως τα τέλη του 2015.«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης και μία νέα αναδιάρθρωση του χρέους» καταλήγει η ελβετική επενδυτική τράπεζα. 
   Πηγή: CNN Money   

Δεν υπάρχουν σχόλια: