Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Το mail Χαρδούβελη φαίνεται σαν παιδική χαρά


..

Ως ένα «χαμένο πεντάμηνο που ανεβάζει πάρα πολύ τον λογαριασμό» περιγράφει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το χρονικό διάστημα που έχει οδηγήσει στην ευρισκόμενη προ των πυλών συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων.
«Ο ελληνικός λαός καλείται να υπαχθεί σε υφεσιακά μέτρα», είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας πως «το mail Χαρδούβελη φαίνεται σαν παιδική χαρά μπροστά στον κατάλογο μέτρων που συμφωνεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, επίσης, χθες στο κυβερνητικό non paper περί επιμήκυνσης των λήξεων των ομολόγων που έχει η ΕΚΤ. Ο κ. Βενιζέλος είπε (Real) ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα είναι ελληνικού Δικαίου, ύψους 27 δισ. ευρώ.
Προκειμένου να παραχωρηθεί αυτή η διευκόλυνση στην κυβέρνηση, επισήμανε, «πρέπει να ανοίξει το πρόγραμμα του ESM, δηλαδή να ψηφίσουν οι χώρες ότι δίνουν ισόποσο δάνειο νομικά στην Ελλάδα, ώστε με αυτό να αγοραστούν τα ομόλογα από τον ESM». Προκειμένου να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, «θα έχουμε μια διαδικασία μνημονίου η οποία θα διευκολύνει να αντιμετωπισθούν οι λήξεις των ομολόγων της ΕΚΤ».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: