Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου - Το προφίλ του Σέρχιο Μαρκαριάν

..
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου.Το προφίλ του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Επιμέλεια: Γιώργος Χριστοφόρου/ http://www.sport24.gr
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας. Δείτε το προφίλ του έμπειρου προπονητή που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα του.

Ένας παλιός γνώριμος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Ο λόγος για τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας.

Ο 70άχρονος τεχνικός, έχει μεγάλη εμπειρία τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αφού στο παρελθόν κατέκτησε πολλούς τίτλους με ομάδες της Λατινικής Αμερικής, ενώ έχει κοουτσάρει τόσο την Παραγουάη όσο και το Περού.

Ποτέ του δεν έπαιξε μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο, αν και το προσπάθησε σε μικρή ηλικία χωρίς μεγάλη επιτυχία. Σπούδασε, εργάστηκε σε σε πετρελαϊκή εταιρεία και έγινε μάλιστα και γενικός διευθυντής, όμως το μεράκι του για το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλο.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην "στρογγυλή θεά", πήγε σε σχολή, έμαθε τα πρώτα μυστικά του επαγγέλματος και μετέπειτα ήρθε η καριέρα που περιλαμβάνει διάφορους σταθμούς, μεταξύ αυτών και τη χώρα μας.

Ένας άνθρωπος με γνώσεις, με εμπειρίες, ο οποίος αναλαμβάνει την "γαλανόλευκη" σε μια δύσκολη εποχή, αφού στα προκριματικά είναι στην τελευταία θέση. Πάντως, του αρέσουν οι προκλήσεις και γι' αυτό αναλαμβάνει την "καυτή πατάτα" της Εθνικής μας.
Ο Μαρκαριάν στους πάγκους
Γεννημένος στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μπέλα στην πατρίδα του, ενώ λίγο αργότερα πήρε... προαγωγή σε πρώτο τεχνικό. Οι πρώτες επιτυχίες ήρθαν στην Παραγουάη και την ομάδα της Κλουμπ Ολίμπια, όπου κατέκτησε δυο πρωταθλήματα στα τέσσερα χρόνια που έμεινε εκεί.

Στη συνέχεια βρέθηκε σε Σολ Ντε Αμέρικα, Σέρο Πορτένιο, κατακτώντας τίτλους και με τις δυο, ενώ το 1992 κάθισε στον πάγκο της Παραγουάης. Από το 1993 μέχρι και το 1997 βρέθηκε στο Περού κατακτώντας δυο πρωταθλήματα.

Το 1998 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού, στον οποίο ήταν απολύτως επιτυχημένος, επέστρεψε στην εθνική ομάδα της Παραγουάης, κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού δυο φορές (φτάνοντας μέχρι τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ), μετά στον Ηρακλή και επιστροφή στην Λατινική Αμερική.

Το 2010 ανέλαβε την εθνική ομάδα του Περού και παρέμεινε εκεί για τρία χρόνια. Μάλιστα με τους "Ίνκας" πήρε την 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα του 2011, την καλύτερη μετά το 1975 όταν και κατέκτησαν τον τίτλο.
Αναλυτικά το παλμαρέ του:
1983 Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια
1985 Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια
1988 Κύπελλο Παραγουάης με τη Σολ Ντε Αμέρικα
1990 Κύπελλο Παραγουάης με τη Σέρρο Πορτένιο
1993 Πρωτάθλημα Περού με την Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες
1996 Πρωτάθλημα Περού με τη Σπόρτινγκ Κριστάλ
2006 Πρωτάθλημα Παραγουάης με τη Λιμπερτάδ
2007 Πρωτάθλημα Παραγουάης με τη Λιμπερτάδ
2009 Κύπελλο Χιλής με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε
2011 Τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα με το Περού
Η πορεία του στην Ελλάδα:
1998-99 Ιωνικός: 37 αγώνες - 19 νίκες - 9 ισοπαλίες - 9 ήττες
2001-02 Παναθηναϊκός 24 αγώνες - 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες
2002-03 Παναθηναϊκός 39 αγώνες - 27 νίκες - 8 ισοπαλίες - 4 ήττες
2004-05 Ηρακλής 15 αγώνες 7 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες

Δεν υπάρχουν σχόλια: