Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σύνοδος Κορυφής: Τσίπρας: «Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την δημοκρατία και τους κανόνες της ΕΕ» - 'Αγνωστο ακόμα αν θα δει την Μέ

..

Αλλαξε η ώρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής - Θα καθυστερήσει περίπου 2 ώρες
- Δεν υπάρχει κλεισμένο ραντεβού προς το παρόν ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ανγκελα Μέρκελ
- Μπαράζ συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα για να ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες
- Συναντήθηκε με τον Βέλγο πρωθυπουργό - Σχόλια για το κομψό ντύσιμο του Έλληνα πρωθυπουργού
- Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 
«Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την δημοκρατία και τους κανόνες της ΕΕ», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον Βέλγο Πρωθυπουργό στέλνοντας μήνυμα για τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup.

Κατά περίπου δύο ώρες θα καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες εξαιτίας της παράτασης των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία στο Μινσκ, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

"Οι εργασίες της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής θα αρχίσουν στις 15.00 ώρα Βρυξελλών (16.00 ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Δεδομένου του χρόνου που χρειάζονται για να φθάσουν στις Βρυξέλλες, ο Φρανσουά Ολάντ, η Αγγελα Μέρκελ και ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης στη σύνοδο κορυφής, δεν θα βρίσκονται στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πριν από τις πρώτες ώρες του απογεύματος.

Πλήθος ξένων ηγετών θα δει σε χωριστά ραντεβού πριν και μετά την Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά παραμένει ακόμα μυστήριο αν θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος - η οποία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στην Λευκορωσία για την Ουκρανία - αποφεύγει να δει τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα μέσο πίεσης για να δεχθεί η Ελλάδα παράταση του προγράμματος.

Ο κ. Τσίπρας είδε τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, και αργότερα θα δει την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει μαζί τους την ελληνική πρόταση για συμφωνία-γέφυρα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι το εξής:

13:00-14:00 Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον, και την Πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: