Τώρα το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι η κυβερνηση Παπανδρέου ήταν καθολικής αποδοχής...


...
Τώρα το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι η κυβερνηση Παπανδρέου ήταν καθολικής αποδοχής...
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες καταγράφουν ην «υψηλή αποδοχή» της κυβέρνησης Τσίπρα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τώρα υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε κυβέρνηση καθολικής αποδοχής καθώς στην τότε πρώτη μετεκλογική έρευνα της Public Issue (για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΙ) το 83% εκφράστηκε θετικά.
Θετικές εντυπώσεις είχε για τη νέα κυβέρνηση και το 70% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Μάλιστα η εφημερίδα προκειμένου να δείξει το «εύρος» της αποδοχής έχει συγκρίνει αντίστοιχες μετεκλογικές έρευνες για την κυβέρνηση του 2004 (73%) και του 2007 (57%).
Λίγο αργότερα ξεκινούν έρευνες για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, το επίδομα αλληλεγγύης θεωρήθηκε θετικό από το 85% και η επιβολή φόρου στις επιχειρήσεις από το 66,3%.
Επίσης οι ψηφοφόροι επιδοκίμασαν τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα ασφάλειας του πολίτη, το περιβάλλον, την τρομοκρατία και φυσικά τη δημόσια σπατάλη (56,7%) μεταξύ άλλων.
Επίσης σε διάφορες έρευνες είχαμε δει τίτλους όπως:
(Νοέμβριος 2009): «58,2% η κυβέρνηση τα πάει καλά και έχει ήθος»
(Δεκέμβριος 2009) «η κυβέρνηση μοιάζει να έχει πετύχει το στοίχημα της δίκαιης κατανομής των βαρών»
(Δεκέμβριος 2009) «οι πολίτες βάζουν πλάτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση»
Μετά αρχίζουν οι έρευνες για τις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης όπου:
Το 59,7% επιδοκιμάζει τις κινήσεις ΓΑΠ καθώς κρίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Το 53,9% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης στις πρώτες εκατό ημέρες και το ΠΑΣΟΚ το χωρίζουν 11 μονάδες από τη Ν.Δ. Σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τα προβλήματα της οικονομίας, το 58,6% τον κρίνει θετικά και το 55,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο.
Το καλύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριος 2010) ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με διαφορά από τα υπόλοιπα στελέχη και με αποδοχή τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ.
Πολύ καλά έκανε και θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν καθολικής αποδοχής, μήπως θυμάται όμως και πως κατάφεραν να την κάνουν καθολικής αποστροφής; Ποια από τα στελέχη τους ευθύνονται για αυτό;
http://allagi2015.blogspot.gr/