Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πειθαρχική έρευνα θα ζητήσει από τον Αρειο Πάγο το ΠΑΣΟΚ

Πειθαρχική έρευνα θα ζητήσει από τον Αρειο Πάγο το ΠΑΣΟΚ
ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ.Πειθαρχική έρευνα θα ζητήσει από τον Αρειο Πάγο το ΠΑΣΟΚ.Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα.. με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να διαβιβάσει δικογραφία στη Βουλή, στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων.


Πειθαρχική έρευνα θα ζητήσει από τον Αρειο Πάγο το ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Ρήγας, μιλώντας απόψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της κας Παπανδρέου.
Όπως ανέφερε, ειδικότερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπανδρέου δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση. Πολύ περισσότερο που – όπως ο κ. Ρήγας εκτίμησε – η κ. Παπανδρέου περιορίστηκε στα πρακτικά της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.
«Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια της κυρίας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα» υπογράμμισε.
Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έσπευσε να κλείσει τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, με στόχο τη συγκάλυψη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι «με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου».
«Όταν καταθέσαμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάποιοι μας είπαν ότι «εξυπηρετούμε συμφέροντα» και μας καλούσαν σε... μονομαχία.
Πειθαρχική έρευνα θα ζητήσει από τον Αρειο Πάγο το ΠΑΣΟΚ

» Αφού ψήφισαν κατά της διερεύνησης- κάνοντας για άλλη μια φορά το σωματοφύλακα των ποινικώς υπολόγων πολιτικών τους εταίρων και των εαυτών τους, μας καλούσαν «να πάμε στον Εισαγγελέα». Το κάναμε. Θέσαμε υπ' όψιν της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή.
» Και με τα δεδομένα αυτά, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή».

Με μακροσκελή δήλωσή της εξάλλου, η βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «αποκαλύπτονται περίτρανα οι προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εργάζονται συνεταιρικά εναντίον της διαφάνειας και υπέρ της συγκάλυψης ποινικών και πολιτικών ευθυνών, που βαρύνουν τους επιτελείς τους».
Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με τα παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα της κας Κωνσταντοπούλου «έκρινε» κάτι η Δικαιοσύνη, αυταπατάται ίσως αλλά δεν παραπλανά κανένα».
» Η εισαγγελία έκανε - στο επίπεδο του Αρείου Πάγου - το μόνο που μπορούσε να κάνει . Έστειλε πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο.
» Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες: από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. Δεν έκανε όμως τίποτα.
» Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή;
» Όσο για την λήξη των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνόδου, μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελική του θέση; Ήθελε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και εξακολουθεί να θέλει τη διάλυση της Βουλής που θα σήμαινε και άμεση λήξη της συνόδου ή όχι;»
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: