Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Γ. Μηλιός- Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει σε ....

http://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/7af19117174591375b183fc8e4466c3b_S.jpg 
Άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Γ. Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει σε αναδιανομή του πλούτου - ..
Ανατροπή των κεκτημένων 2010 - 2014.
Σε αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου και ανατροπή των κεκτημένων της τετραετίας 2010-2014, θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς, τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποτελέσει αναγκαστικά ένα "πρόγραμμα αναδιανομής" υπέρ των πολλών: αναδιανομή δικαιωμάτων ισχύος, εισοδήματος και κοινωνικού πλούτου».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι κατά την τελευταία τετραετία συντελέστηκε ένας μείζων αντιδραστικός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας και με την ευθύνη του παλιού πολιτικού συστήματος.
Όπως τονίζει ο Γ. Μηλιός, τα Μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010, αποτελούν στην ουσία ένα μακρόπνοο και "ριζικό πρόγραμμα" συγκέντρωσης εξουσίας, πλούτου και εισοδήματος στα χέρια μιας μικρής ολιγαρχίας, ένα πρόγραμμα ταχύτατης διεύρυνσης και θεσμικής θωράκισης των κοινωνικών ανισοτήτων.
«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς, εφόσον έρχεται για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας που δημιουργούν συνθήκες ζόφου για τους πολλούς.
Όμως δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε τα "κεκτημένα" που δημιούργησαν οι πολιτικές αυτές την τετραετία 2010- 2014», σημειώνει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: