Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΣΕΡΡΕΣ Χαλάζι ,μπουρίνι, καταστροφές, χθές και προχθές..

Μπουρίνι, χαλάζι και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και ΣέρρεςΣΕΡΡΕΣ Χαλάζι κατάστρεψε 2.000 στρμ. Καλλιεργειών στην Καμήλα.
Τη σοδειά τους κατεστραμμένη από το χαλάζι που έπληξε προχθές ...
βράδυ περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων αντίκρισαν χθες το πρωί αγρότες του δημοτικού διαμερίσματος Καμήλας του δήμου Σερρών.
 Βαμβάκια, καλαμπόκια, ντομάτες, καρπούζια και πεπόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς από την ισχυρή χαλαζόπτωση. Πλέον, οι αγρότες αναμένουν τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ να κάνουν τις εκτιμήσεις τους, προκειμένου να αποζημιωθούν.
http://www.makthes.gr
======

Χθές το απόγευμα με βράδυ...Μπουρίνι, χαλάζι και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες


Μπουρίνι, χαλάζι και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες

Έντονη βροχόπτωση με αστραπές, βροντές και αέρα σημειώθηκε, γύρω στις 11 το βράδυ, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών της Περαίας, των Βασιλικών και των Ταγαράδων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει, μέχρι τα μεσάνυχτα, σε δύο κοπές δένδρων καθώς και σε δύο αντλήσεις υδάτων.
Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας, επορική πτήση που θα έφτανε στο αεροδρόμιο Μακεδονία , λίγο μετά τις 11 το βράδυ, αναγκάστηκε, να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ξαφνικό μπουρίνι έπληξε νωρίτερα περιοχές των νομών Κιλκίς και Σερρών.

Από τον ισχυρό αέρα, τη δυνατή βροχή και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή των Μουριών του Κιλκίς, υπήρξαν πτώσεις δένδρων και υπερχείλισε ξεροπόταμος.

Από τα δένδρα που έπεσαν στο οδόστρωμα, έκλεισε για πάνω από μία ώρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Προμαχώνας, καθώς και η επαρχιακή οδός Δοϊράνης-Μουριών. Από τις πτώσεις δένδρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από αέρα και χαλάζι σημειώθηκε, επίσης, στη Νιγρίτα, στο Σιδηρόκαστρο, στην Ηράκλεια, στα Πορόια και στο Θολό, στις Σέρρες.(ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: