Τρίτη 1 Απριλίου 2014

H δημοκρατία στην Τουρκία παραμένει προβληματική Δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν

H δημοκρατία στην Τουρκία παραμένει προβληματική
ΚΟΣΜΟΣ
Σαρωτική ήταν η νίκη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής παρά το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς που κλόνισε τη δημόσια εικόνα του.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δε....
σχολίασε άμεσα το αποτέλεσμα, αλλά έστειλε το δικό της μήνυμα στην Άγκυρα.
«Η Τουρκία ως υποψήφια χώρα τώρα χρειάζεται να προχωρήσει με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να δουλέψει όσο χρειάζεται, να προχωρήσει τη δουλειά που προβλέπεται στην ευρωπαϊκή ατζέντα».
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους έκανε λόγο για νίκη της δημοκρατίας. Ωστόσο, η Αμάντα Πολ από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής έχει άλλη γνώμη.
«Για τον Πρωθυπουργό αποτελεί μία φανταστική νίκη, πρέπει να νιώθει 1.000 πόδια ψηλότερος αλλά δυστυχώς για την τουρκική δημοκρατία δεν πιστεύω ότι ήταν μία νίκη. Τελικά, η δημοκρατία στην Τουρκία παραμένει προβληματική και πρέπει να διορθωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα».
Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν το 45,5% των ψήφων, με μεγάλο προβάδισμα από τον κύριο αντίπαλό του, το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, που κέρδισε 27,9%.
ΠΗΓΗ euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: