Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Με μεγάλη λαμπρότητα η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου Άξιος!


Σεβ. Γεώργιος: "Ζητώ απ' όλους να μετατρέψετε τον ενθουσιασμό σας σε προσευχή"
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην ηλιόλουστη Κατερίνη η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολιτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου με την παρουσία του Μακαριωτάτου ...
Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, δεκάδων αρχιερέων από την Ελλαδική Εκκλησία καθώς και αντιπροσωπειών ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
Νωρίτερα το πρωί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ Γεώργιος λειτούργησε στον ιερό ναό αγίων Αναργύρων Βεροίας, όπου διηκόνησε τα τελευταία 20 χρόνια ως προϊστάμενος και αποχαιρέτισε με συγκίνηση τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς στο ενοριακό έργο.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα όρια του Νομού Πιερίας στην περιοχή Αιγινίου, όπου τον υποδέχθηκαν η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και οι αρχές του Νομού.
Λίγο αργότερα κατέφθασε στο ίδιο τόπο και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος προσεκάλεσε τον σεβασμιώτατο στο αυτοκίνητό του μέχρι την πόλη της Κατερίνης.
Στις 12 το μεσημέρι σε κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες πιστοί, οι τοπικές αρχές, ο ιερός κλήρος και οι αρχιερείς, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η υποδοχή του νέου ποιμενάρχη της Κατερίνης.
Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα ενώ παιάνιζε η μπάντα του Δήμου Κατερίνης.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και αντιφώνησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.
Ακολούθησε πομπή προς τον μητροπολιτικό ιερό ναό Αναλήψεως, όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η τελετή ενθρονήσεως του νέου Μητροπολίτου.
Τα επίσημα έγγραφα ανέγνωσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, αρχιγραμματεύς της ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως ως εκπρόσωπος του ιερού κλήρου, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και η αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου.
Τέλος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εκφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του.
Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη του Μακαριωτάτου στον ασθενούντα σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο και το επίσημο γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Αντιφώνηση του σεβ. Κίτρους στον Δήμαρχο Κατερίνης στην πλατεία της πόλης
Κύριε Δήμαρχε,
Απευθύνομαι σε σας, που είστε ο πρώτος πολίτης αυτής της πόλεως και έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης. Στο πρόσωπό σας ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο, τους πολίτες της Κατερίνης, αλλά και τον λαό ολόκληρης της Πιερίας.
Από τις πρώτες στιγμές της εκλογής μου, ως Ποιμενάρχης της ιστορικής αυτής Μητροπόλεως, έγινα αποδέκτης των εκδηλώσεων ενθουσιασμού και σεβασμού όλων σας, αρχόντων και λαού, προς το ταπεινό μου πρόσωπο. Και οι εκδηλώσεις αυτές, όπως φαίνεται και από τη σημερινή υποδοχή, είναι τόσο θερμές που δίνουν την αίσθηση ότι με γνωρίζατε εκ των προτέρων.
Όλα τα παραπάνω, προκαλούν μέσα μου αισθήματα ευγνωμοσύνης απέναντι στην αγάπη σας και με καθιστούν περισσότερο υπεύθυνο στην άσκηση των αρχιερατικών καθηκόντων μου.
Ελπίζω ότι με τον ίδιο ενθουσιασμό θα ακούτε τις συμβουλές μου, θα αγκαλιάζετε τις πρωτοβουλίες μου και θα ακολουθείτε τις ποιμαντικές κατευθύνσεις που θα χαράζω κάθε φορά, με τη χάρη και τη φώτιση του Θεού.
Εύχομαι ώστε με τον ίδιο ενθουσιασμό κι εσείς να αποδέχεσθε στη ζωή σας τον λόγο του Θεού, να τηρείτε στην καθημερινότητα τις εντολές του Ευαγγελίου και να συμμετέχετε στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.
Ζητώ απ' όλους να μετατρέψετε τον ενθουσιασμό σας σε προσευχή. Και να ενώσετε τες προσευχές σας με εκείνες του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας μας κ.κ. Ιερωνύμου, των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, των κληρικων και όλων όσοι βρίσκονται εδώ μαζί μας ερχόμενοι από πολλά μέρη της Ελλάδας και από το Εξωτερικό, κατά την Τελετή Ενθρονίσεως που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.
Σας ασπάζομαι όλους και σας ευλογώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: