Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Βενιζέλος, το αφεντικό του ΠΑΣΟΚ - Δείχνει τα δόντια του στον Παπανδρέου Αν και κάπως αργά..

Βενιζέλος, το αφεντικό του ΠΑΣΟΚ - Δείχνει τα δόντια του στον Παπανδρέου
ΕΛΛΑΔΑ ,
Συνέχεια στην μετωπική σύγκρουσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ....
οποίος, εξερχόμενος από το Μαξίμου προέβη σε μια δήλωση γεμάτη νόημα.

Ο κ. Βενιζέλος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, αφού χαιρέτισε τη στάση των βουλευτών του κόμματος στη ψηφοφορία της Κυριακής, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την ψήφο του πρώην πρωθυπουργού.

«Ο κύριος Παπανδρέου, έχει άρηκτους δεσμούς και εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ» αφήνοντας υπαινιγμούς για τα χρέη του κόμματος και κάνοντας σαφές ότι η κόντρα τους επιφυλάσσει και νέα επεισόδια.

Οσον αφορά στην συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος, έβαλε φρένο στα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν τα επόμενα κυβερνητικά βήματα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, στην προσπάθεια της να περάσει στους πολίτες ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και ετοιμάζει την έξοδο της από το μνημόνιο, σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, το δίχτυ κοινωνικής πρόνοιας, η οριστικοποίηση της διανομής του πλεονάσματος, η χρηματοδότηση της οικονομίας από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες.

Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αρνητική ψήφο που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάταξη για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αλλά και για τη δήλωση «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη στο ίδιο άρθρο, δήλωσε τα εξής:

H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Για την συνάντηση με τον Σαμαρά

Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα που προκύπτουν τώρα, γιατί αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι να δείξουμε προς την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία ότι πράγματι αλλάξαμε σελίδα, ότι πράγματι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Γιατί η ψηφοφορία η χθεσινή στη Βουλή είναι μια πολύ σημαντική πράξη, μια εξαιρετικά σημαντική πράξη, η οποία πιστοποιεί και επισημοποιεί το επίτευγμα του Ελληνικού λαού.

Άρα, τώρα οι προτεραιότητές μας είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Προτεραιότητα μας είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, να οριστικοποιηθεί η κατανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και, βεβαίως, προτεραιότητα μας είναι να κινητοποιηθούν οι τράπεζες, οι οποίες ακριβώς γι’ αυτό ανακεφαλαιοποιήθηκαν, για να μπορούν να είναι ισχυρές μέσα στην οικονομία, να βοηθήσουν τους πολίτες που είναι σε δύσκολη θέση και κυρίως να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, για να βοηθήσουν οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους, τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων.

Και επίσης, ένα άλλο αντικείμενο της σημερινής συζήτησής μας με τον υπουργό Οικονομικών ήταν η προετοιμασία του αυριανού άτυπου Ecofin και Eurogroup, γιατί αύριο συγκεντρώνονται στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, θα υπάρξει μια ωραία ευκαιρία να συζητηθούν οι αλλαγές που έχουν γίνει και το νέο σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική οικονομία λίγο πριν την επάνοδο στις αγορές, που θα είναι προστατευμένη και σταδιακή και θα επιβεβαιώνει την αλλαγή της κατάστασης και φυσικά λίγο πριν από την έξοδο από το μνημόνιο, που πολλοί τώρα το έχουν αγαπήσει, γιατί χωρίς το μνημόνιο δεν υπάρχουν πολιτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: