Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας στην Καρίτσα


Κατασχέθηκαν 130 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, το χρηματικό ποσό των 1.390 ευρώ, καθώς και δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα
Συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, τέσσερις ημεδαποί εκ των οποίων τρεις άνδρες 39, 50 και 53 ετών και...
μία γυναίκα 48 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, στην Καρίτσα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα όπου επέβαιναν, στο πρώτο ο 53χρονος και η 48χρονη και στο δεύτερο ο 50χρονος και διαπιστώθηκε ότι εντός των αποθηκευτικών χώρων των οχημάτων βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού και να διαθέτουν προς πώληση 108 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας μίας 24χρονης υπηκόου Βουλγαρίας και με υπεύθυνο και διευθύνοντα το κατάστημα τον 39χρονο, όπου βρέθηκε να κατέχει εντός του καταστήματος και διαθέτοντας προς κατανάλωση 22 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις ανωτέρω φιάλες εισήγαγαν παράνομα από την Βουλγαρία οι τρεις αρχικά συλληφθέντες χωρίς να έχουν καταβάλει τους προβλεπόμενους δασμούς και χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.
Συνολικά κατασχέθηκαν 130 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων μαρκών και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Επίσης, τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους προαναφερόμενους βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.390 ευρώ.

Η 24χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος δε συνελήφθη και αναζητείται.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: