Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μήνυμα Δυτικών προς Ρωσία: Μην συνεχίζετε την ένταση

Να "απόσχει από οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση" στην Ουκρανία κάλεσαν τη Ρωσία οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας και ζήτησαν να διεξαχθεί διεθνής διάσκεψη για την ουκρανική κρίση.
"Η Ρωσία πλέον έχει μεγάλη...
ευθύνη. Καλούμε τη Ρωσία να απόσχει από κάθε νέα κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία", αναφέρουν οι τρεις υπουργοί σε κοινή ανακοίνωση και προσθέτουν: "Τασσόμαστε έντονα υπέρ ενός διαλόγου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, γεγονός που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την αποκλιμάκωση".
Ο Στάινμάγερ, Φαμπιούς και Σικόρσκι, εύχονται στο κείμενο της ανακοίνωσής τους να μην βρεθούν κι άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης στο δίλημμα ΕΕ ή Ρωσία και σημειώνουν: "Οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της ΕΕ και των εταίρων της (της ανατολικής Ευρώπης) δεν είναι εναντίον της Ρωσίας. Προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης, να ενισχύσουμε τις διεθνείς προσπάθειες υποστήριξης και να συζητήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προτείνουμε τη διεξαγωγή μιας διάσκεψης για τη συγκέντρωση διεθνούς βοήθειας, περιλαμβανομένης της τεχνικής υποστήριξης, για την Ουκρανία μετά τις προεδρικές εκλογές. Θα εκτιμούσαμε πολύ τη συμμετοχή της Ρωσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: