Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ολο το παρασκήνιο της απαγωγής του Καραμολέγκου - Πώς έπεισε τον απαγωγέα του

Ολο το παρασκήνιο της απαγωγής του Καραμολέγκου - Πώς έπεισε τον απαγωγέα του
Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή του επιχειρηματία Εμ. Καραμολέγγος καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος, είναι καλά στην υγεία του και παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας. Μαζί του ήταν κι ένας από τους...
τρεις απαγωγείς, μολδαβικής καταγωγής, ο οποίος παραδόθηκε έχοντας μαζί του πιστόλι, χειροβομβίδα και χειροπέδες. Επίσης, συνελήφθη αργά το απόγευμα κι ένας ακόμη Μολδαβός μέσα σε ταξί στη Λ. Λαυρίου,
Καταπονημένος από την πολύωρη περιπέτειά του αλλά συνοδευόμενος από τον μετανοημένο και πλήρως αφοπλισμένο απαγωγέα του, ο Μ. Καραμολέγκος έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, πεζός, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης.
Εκπληκτος ο εξωτερικός φρουρός του Τμήματος είδε έναν άγνωστό του άνδρα να τον ρωτάει:
- Εχεις ακούσει για κάποια απαγωγή; Εγώ είμαι το θύμα. Με έχει απαγάγει ο... κύριος, είπε ο Μ. Καραμολέγκος δείχνοντας τον 37χρονο Μολδαβό που βάδιζε πίσω του έτοιμος να παραδοθεί.
Ο Μολδαβός αφέθηκε στα χέρια των αστυνομικών, παραδίδοντάς τους μάλιστα ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου που είχε στην κατοχή του και ένα ζευγάρι χειροπέδες.
Γύρω στις 6.00 συνελήφθη και δεύτερος εκ των δραστών.
Ο συλληφθείς επέβαινε σε ταξί που δεν ήταν μισθωμένο, μαζί με τρίτο δράστη που αναζητείται.Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν πληροφορία ότι οι απαγωγείς κινούνταν με ταξί και μάλιστα είχαν και τον αριθμό κυκλοφορίας, γι' αυτό έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο όχημα, όπου συνέλαβαν τον έναν από τους επιβάτες, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει μέσα στα χωράφια.
Σκηνοθέτησαν ατύχημα για να τον απαγάγουν
Η απίστευτη περιπέτεια του επιχειρηματία ξεκίνησε γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης.
Ο Μ. Καραμολέγκος επέστρεφε από το εργοστάσιο του Κορωπίου στο σπίτι του στην Πεντέλη.
Είχε προλάβει μάλιστα να τηλεφωνήσει σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό.
Επί της της οδού Κλεισθένους, στον Γέρακα, ο επιχειρηματίας αντίκρυσε ένα άτομο να πέφτει, ή κατά άλλες πληροφορίες ήδη πεσμένο στο δρόμο με ένα μηχανάκι εταιρίας ντελίβερυ (κλεμμένο όπως έδειξε η έρευνα) εγκαταλελειμένο στην άσφαλτο.
Ο επιχειρηματίας κατέβηκε από το όχημά του και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί με πρόθεση να βοηθήσει.
Αμέσως εμφανίστηκαν δύο μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν τρία άτομα, οι συνεργοί του «τραυματία ντελιβερά».
Σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα.
Οι δράστες αιφνιδίασαν, όπως ήταν φυσικό, τον επιχειρηματία.
Υπό την απειλή όπλου τον έβαλαν δια της βίας στο πορτ παγκάζ του δικού του αυτοκινήτου του περνώντας του και χειροπέδες.
Τον περιέφεραν αρκετές ώρες στο πορτ μπαγκάζ ενώ τα ξημερώματα άλλαξαν όχημα, κατα πληροφορίες χτυπώντας τον επιχειρηματία.
Κάποια στιγμή τον μετέφεραν σε ένα σπίτι στην Κερατέα, πιθανότατα το σπίτι του Μολδαβού.
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια του επιχειρηματία και υπέβαλαν το αίτημά τους για λύτρα. Ζήτησαν περίπου 2 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό.
Οι απαγωγείς απείλησαν μάλιστα την οικογένεια ότι σε περίπτωση που η όλη υπόθεση έβλεπε το φως της δημοσιότητας, τότε η ζωή του οικείου τους θα κινδύνευε.
Η είδηση ωστόσο διέρρευσε αρχικά στην τηλεόραση και εν συνεχεία στον ηλεκτρονικό Τύπο ενώ επιβεβαιώθηκε και από ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία του επιχειρηματία, στην οποία ανεφέρετο:
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα».

Επιχείρηση πειθούς
Την ίδια ώρα όμως ο επιχειρηματίας ξεκινούσε την επιχείρηση πειθούς.
Ενώ φυλασσόταν από τον 37χρονο δράστη, ο Μ. Καραμολέγκος, που φέρεται να αναγνώρισε ότι ο δεσμώτης του είναι πρώην εργαζόμενός του, τον έπεισε να παραδοθεί με το επιχείρημα ότι η αστυνομία βρισκόταν ήδη στα ίχνη των συνεργών του καθώς τους είχε εντοπίσει μέσω των κινητών τηλεφώνων και ότι η σύλληψή τους ήταν θέμα χρόνου.
Την ίδια στιγμή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.
Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.
Συγκεκριμένα, από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά.
Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.
Ελληνας ο εγκέφαλος;
Ως «εγκέφαλος» του σχεδίου απαγωγής του αρτοβιομηχάνου σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ένας Έλληνας, ο οποίος επίσης εργάζοταν στις επιχειρήσεις του απαχθέντος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία και δυο (2) από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και την απειλή όπλων, απήγαγαν γνωστό επιχειρηματία και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Οι δράστες, ήρθαν τηλεφωνικά σε επικοινωνία με την οικογένεια του απαχθέντα και απαίτησαν τη καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.

Από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα-ενέδρες και αποκλείστηκαν, με ανάλογες δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Ένας από τους δράστες, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξη του επιχειρηματία, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και υπό το φόβο της επερχόμενης σύλληψής του, παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ, μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο Μολδαβίας, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και χειροβομβίδα ανατολικού τύπου καθώς και ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες.

Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή, μετά από καταδίωξη, άλλος ένας (1) δράστης, αλλοδαπός, η εθνικότητα του οποίου δεν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: