Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Ξενώνας Πολύμνια ήρθε στην Κατερίνη


Μείωση κόστους για το Νοσοκομείο της τάξης των 15.000 ευρώ ετησίως
Ολοκληρώθηκε χθες η μετακίνηση και στέγαση σε νέο κτίριο του ξενώνα «Πολύμνια» που στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο κτίριο στην Ολυμπιακή Ακτή.
Μετά από κοπιαστικές και συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Ψυχιατρικού Τομέα του....
ΓΝ Κατερίνης ο ξενώνας που φιλοξενεί 12 ενοίκους - ασθενείς μεταφέρθηκε σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους στο παλιό κτίριο Διοίκησης στην οδό 25ης Μαρτίου 102 στη Κατερίνη.
Έτσι μειώνεται ακόμα περισσότερο το κόστος ενοικίων που καταβάλει το νοσοκομείο και συγκεκριμένα κατά 15.559,93 ευρώ ετησίως.
Ο κ. Κοσμαδάκης
Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Μανώλης Κοσμαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αξίζουν ιδιαίτερων ευχαριστηρίων οι Τεχνικοί υπάλληλοι που βοήθησαν στην έγκαιρη μεταστέγαση, αλλά πρωτίστως οι υπάλληλοι του ξενώνα που υπερέβαλαν εαυτόν για να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση που είχαμε δώσει στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας ότι εμείς θα τα καταφέρουμε σε ελάχιστο χρόνο να πετύχουμε το στόχο μετεγκατάστασης.
Τα οφέλη από αυτή τη διαδικασία είναι πολλά.
Η μετεγκατάσταση της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Πολύμνια» σε οίκημα εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης για όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες, φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους μας στη τοπική κοινωνία.
Η δυνατότητα εύκολης προσβασιμότητας των ενοίκων της Μονάδας σε Δημόσιες Υπηρεσίες, το Κέντρο Ημέρας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τα Εξωτερικά Ψυχιατρικά Ιατρεία, σε χώρους άθλησης, διασκέδασης, κοινωνικών δραστηριοτήτων κ.ά.
Η δυνατότητα που δίνεται στους ενοίκους της Μονάδας, να χρησιμοποιούν ευκαιρίες για αυτονομία και αυτοπροσδιορισμό που είναι μέρος της Αποκαταστασιακής διαδικασίας και της κοινωνικής ένταξής τους.
Ελαχιστοποιείται το οικονομικό κόστος / επιβάρυνση της μετακίνησης τόσο των ενοίκων όσο και των εργαζομένων, σε μία Μονάδα που για την μεγαλύτερη χρονική περίοδο του έτους η μετακίνηση με αστική συγκοινωνία είναι αρκετά δύσκολη.
Το οικονομικό όφελος για το Γ.Ν. Κατερίνης – Ψ.Τ να μην καταβάλει ενοίκιο με την μετεγκατάσταση του Ξενώνα «Πολύμνια» σε ιδιόκτητο κτίριο του Γ.Ν. Κατερίνης - Ψ.Τ. είναι σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: