Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

"Έφαγε ξύλο" από τους ευρωβουλευτές ο Σαμαράς

"Έφαγε ξύλο" από τους ευρωβουλευτές ο Σαμαράς
Καθόλου "ανώδυνη" δεν ήταν η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα στο Στρασβούργο, καθώς ουκ ολίγες φορές δέχθηκε επιθετικά σχόλια από τους Ευρωβουλευτές.
Χαρακτηριστική ήταν η....
περίπτωση του ευρωσκεπτικιστή Βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος απεύθυνε τον λόγο στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι δεν ελέγχει τη χώρα ο ίδιος αλλά οι δανειστές του και του ζήτησε να μετονομάσει το κόμμα του από "New Democracy" (Νέα Δημοκρατία) σε "No Democracy" (Χωρίς Δημοκρατία).
Από την πλευρά του ο Σαμαράς ευχαρίστησε ειρωνικά τον Φάρατζ για τα "μαθήματα δημοκρατίας" και του ζήτησε να δείξει περισσότερη αλληλεγγύη.
Από την άλλη, ο Γερμανός φιλελεύθερος Γκι Φερχόφσταντ χαρακτήρισε την ελληνική κρίση ως το χειρότερο σύμβολο της συνολικής ευρωπαϊκής κρίσης, καθώς αντιπροσωπεύει την έλλειψη πειθαρχίας, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης. Μάλιστα, κατηγόρησε τις ελληνικές κυβερνήσεις για συλλογική ευθύνη, καθώς άργησαν να προωθήσουν δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως η περικοπή του δημόσιου τομέα και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αλλά περιέκοψαν τα ήδη χαμηλά εισοδήματα των πολιτών.
Από την πλευρά του, ο Σαμαράς απαντώντας στους Ευρωβουλευτές τόνισε ότι θα εργαστεί υπέρ και όχι κατά της Ευρώπης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση περιορίζει τις αιτίες εμφάνισης της Χρυσής Αυγής, ότι η επένδυση στις Σκουριές θα προστατευθεί, πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση και ζήτησε να έχει αντιπολίτευση στην Ελλάδα αντάξια με αυτή που άσκησε όταν ήταν ο ίδιος στην αντιπολίτευση.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός ταύτισε τις Ευρωεκλογές με το ερώτημα αν η Ελλάδα θέλει να είναι κοντά στην Ευρώπη ή όχι, ενώ έθεσε θέμα εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας κοινής αποδοχής, καθώς διαφορετική εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι φοβίζει το λαό και είναι αντιευρωπαϊκό κόμμα, ενώ υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει οι επόμενες εκλογές να γίνουν το 2016, οπότε και προβλέπονται.http://www.emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: