Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΙΚΗ 1-0 Η Εθνική έκανε το καθήκον της με τη Λετονία, η Βοσνία δεν μας έκανε το δώρο...

ΝΙΚΗ 1-0

Η Εθνική έκανε το καθήκον της με τη Λετονία, η Βοσνία δεν μας έκανε το δώρο...


Η Εθνική έκανε το καθήκον της με τη Λετονία, η Βοσνία δεν μας έκανε το δώρο...

Δώρα δεν γίνονται κάθε μέρα και έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Εθνική ομάδα θα ...
αναζητήσει ένα εισιτήριo για το Μουντιάλ της Βραζιλίας μέσω των μπαράζ του Νοεμβρίου (15 και 19 του μήνα).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Λετονία (1-0), αλλά η Σλοβακία δεν της… χορήγησε ένα ακόμα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο ματς με τη Βοσνία, όπως συνέβη την περασμένη Παρασκευή.

Η παρέα του Ντζέκο κέρδισε με ανατροπή μέσα στη Ζίλινα (2-1) και πλέον μόνο αν αυτοκτονήσει στα παιχνίδια του Οκτωβρίου με το Λιχτενστάιν (εντός) και τη Λιθουανία (εκτός) θα χάσει την πρωτιά στο 7ο γκρουπ.

Η «γαλανόλευκη» εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά της στους δύο τελευταίους αγώνες με τη Σλοβακία (11/10) και το Λιχτενστάιν (15/10), και θα περιμένει την κλήρωση των μπαράζ που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη. Με βάση τη βαθμολογία της ΦΙΦΑ, η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στο γκρουπ των ισχυρών, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να έχει αντίπαλο τη Γαλλία μαζί με τις Ουγγαρία, Ουκρανία, Ισλανδία.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε δυνατά στο ματς με τους Λετονούς και στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, δημιούργησε έξι καλές ευκαιρίες με τους Μήτρογλου (5', 14', 32'), Σαλπιγγίδη (9'), Σαμαρά (19') και Τοροσίδη (26').
Αντίθετα, στην επανάληψη οι διεθνείς παίκτες δεν απείλησαν τόσο πολύ, αλλά έφτασαν στο γκολ με τον Σαλπιγγίδη. Ο Σαμαράς έβγαλε μία από τις ελάχιστες κάθετες πάσες που έγιναν από ελληνικής πλευράς και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ηταν η 5η νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις με τη Λετονία, που παραδοσιακά δυσκολεύει την Ελλάδα.
Στο 89ο λεπτό ο Καραγκούνης επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Κολίνκο, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις σε σέντρα σουτ του Τοροσίδη η μπάλα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι των Λετονών.
Στο 85' ο Ισλανδός διαιτητής Κρ. Γιάκομπσον απέβαλε τον Ρούγκινς επειδή διαπληκτίστηκε με τον Κατσουράνη, ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα λείψει από το ματς με τη Σλοβακία.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: