Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

On line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ Αποδείξεις σε απευθείας σύνδεση με το υπουργείο Οικονομικών

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013
Την ίδια στιγμή που η υπόθεση του «ράβε – ξήλωνε» με τις αποδείξεις αφήνει έκθετη την Κυβέρνηση, στελέχη της οποίας τάζουν...
κληρώσεις με δώρα ταξίδια και αυτοκίνητα στους φορολογουμένους, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προχωρά στην καθιέρωση της on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ.
Προ ημερών ολοκληρώθηκε η διαβούλευση που είχε ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για τους τρόπους και τις διαδικασίες διασφάλισης ηλεκτρονικής αποθήκευσης των δεδομένων των ηλεκτρονικά εκδιδομένων φορολογικών στοιχείων. Ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν την σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ.
Η τεχνική προετοιμασία για τη διασύνδεση της ΓΓΠΣ με τις ταμειακές μηχανές καταστημάτων και επιχειρήσεων, μέτρο που θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να ενισχυθεί η διαφάνεια και να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013.
Με το νέο σύστημα θα επιτυγχάνεται η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο όλων των αποδείξεων, των τιμολογίων και δελτίων αποστολής, αλλά και η παρακολούθηση των φόρων που παρακρατούνται.
Ειδικά για τον ΦΠΑ θα καταστεί δυνατή η απευθείας πίστωση του μέρους της τιμής που αντιστοιχεί στον λογαριασμό του Δημοσίου και όχι σε αυτόν του πωλητή, αντί των τριμηνιαίων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που υποχρεούνται σήμερα να υποβάλλουν οι έμποροι.

Πηγή: www.forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: