Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κίνα: 23χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία την ώρα που φόρτιζε το iPhone της Η Apple δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στη διεξαγωή της έρευνας για την υπόθεση

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013
http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//BB0C21A5CB703ABD7C79ED971011F7F0.jpg
Νεαρή Κινέζα έχασε τη ζωή της εξαιτίας του κινητού της, σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδερφής της η οποία ισχυρίζεται ότι η 23χρονη Μα Αϊλούν έπαθε ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ ..
φόρτιζε το iPhone της.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Apple θα διεξαχθεί έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 23χρονης η οποία ζούσε στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας.
«Θα ερευνήσουμε σε βάθος και θα συνεργαστούμε με τις αρχές στην υπόθεση αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Πεκίνο.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Μα Αϊλούν πέθανε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο τόνισε ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν για τον θάνατό της ευθύνεται το κινητό τηλέφωνο».
Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ίχνη από κάψιμο εντοπίστηκαν στις δυο πλευρές του τηλεφώνου και ότι ο φορτιστής που χρησιμοποίησε το θύμα δεν ήταν εκείνος που παρέχει η Apple μαζί με τo εν λόγω μοντέλο τηλεφώνων τα οποία πωλούνται στην ασιατική χώρα.
Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την Apple και τα προϊόντα της-πολλά από τα οποία συναρμολογούνται εντός της χώρας -είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.
Ωστόσο η εταιρεία επικρίθηκε έντονα τον Απρίλιο από την εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», η οποία μιλούσε για «άνευ προηγουμένου αλαζονεία» της Apple την οποία κατηγόρησε ότι δεν μεταχειρίζεται τους κινέζους πελάτες της το ίδιο καλά με τους ξένους όσον αφορά το σέρβις μετά την πώληση των προϊόντων της.ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: