Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γενική απεργία κατά του πολυνομοσχεδίου Προβλήματα στις μετακινήσεις - με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία






Τρίτη 16 Ιουλίου 2013
Με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική...
απεργία. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει η σχετική ψηφοφορία.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Λόγω των συγκεντρώσεων, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9:30 το πρωί.

Στις 19:00 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργανώνουν και δεύτερο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με την εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλίες.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, αλλά και τις ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, γιατροί και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, στις συγκοινωνίες και τα λιμάνια. Oι εργαζόμενοι στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 14:00.

Λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία στην κινητοποίηση, τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της πρόνοιας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, κλειστοί παραμένουν και σήμερα οι δήμοι και μάλιστα δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, μετά από τη σχετική απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία και έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24).

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Μετ΄ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στο Λεκανοπέδιο, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ χειρόφρενο καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας τραβούν οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Λόγω της απεργίας στον προαστιακό δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Κανονικά, ωστόσο, θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Ηλεκτρικός - Μετρό - Τραμ).

Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

Κορυφώνονται την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις

Για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή, αλλά και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, οι αιρετοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: