Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ανησυχία Αρβανιτόπουλου για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων «Τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται διότι τα ακραία στοιχεία καραδοκούν»

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//35218B6C14561C40C3B2BDE8B65186C9.jpg 
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013
Την έντονη ανησυχία για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στη Βουλή κατά την δεύτερη...
ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή. Όπως είπε, «αποσαφηνίζοντας ότι οι σχολικοί φύλακες δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας», «θέλω να δηλώσω ειλικρινώς και ευθαρσώς ότι υπάρχει ανησυχία». «Τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται διότι τα ακραία στοιχεία καραδοκούν», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι το θέμα που προκύπτει «πρέπει να λυθεί με έναν τρόπο που θα διαφυλάσσει τις σχολικές μονάδες».
Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργούνται «δεν χάνονται αλλά μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ». Όπως είπε «με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα και οι ειδικότητες να μην χαθούν και να ελαττωθεί η πανσπερμία στα επίπεδα εκπαίδευσης».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «διασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα» και ανέφερε ότι το εθνικό σχέδιο προσόντων που ανακοινώθηκε συμβάλλει στην κατεύθυνση του να μην χάσουν τα δικαιώματά τους στην αγορά εργασίας οι εμπλεκόμενοι.
Υπεραμύνθηκε δε της μεταφοράς των ειδικοτήτων στα ΙΕΚ ώστε «να μην συγχέουμε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την επαγγελματική κατάρτιση», όπως ανέφερε, ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης είπε ότι το υπουργείο Παιδείας εκπόνησε ένα σχέδιο οργανογράμματος και αξιολόγησης δομών και διαδικασιών που δέχθηκε η τρόικα και βάσει αυτής της αξιολόγησης «αποφύγαμε την οριζόντια περικοπή».
«Υπάρχουν 120 ειδικότητες. Ποιος τις εισήγαγε και γιατί;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι π.χ. για τα επαγγέλματα Υγείας το 20% τα προτιμά σε επίπεδο ΕΠΑΛ ενώ το 50% σε επίπεδο δημόσιων ΙΕΚ.
Σε οργανικές θέσεις του υπουργείου Υγείας
Όπως, εξάλλου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδης ενημερώνοντας την επιτροπή, 1.250 υπάλληλοι θα μετακινηθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
«Δεν θα απολυθεί κανένας, το αντίθετο ζητάμε προσωπικό και το έχουμε ήδη συζητήσει με το υπουργείο Παιδείας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι την προσεχή Πέμπτη 18 Ιουλίου, θα υπάρξει σχετική συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, το προσωπικό αυτό θα καλύψει οργανικά κενά στον χώρο της υγείας (είναι το 55% των ειδικοτήτων που καταργούνται).ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: