Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Ψάχνουν την... αυτοτέλεια των δήμων

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//AFBA144D938D0646A67C137E60A093D0.jpg
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013
Σε πλήρη εποπτεία από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ αναμένεται να...
μπουν, σύμφωνα με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και οι 325 δήμοι της χώρας, αν ισχύσει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που τους υποχρεώνει να καταθέτουν και προσχέδια προϋπολογισμών. Σε συνάντηση που είχε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζήτησε να μην ισχύσουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ουσιαστικά αφαιρούν τη διοίκηση των δήμων από τα εκλεγμένα όργανά τους.
Για μια ακόμη φορά η ΚΕΔΕ φέρεται να διαμαρτύρεται για εκφράσεις της πολιτικής που στηρίζει, αφού ουδέποτε έχει αρνηθεί τον έλεγχο στο παρελθόν, ενώ αποδέχεται την ανάγκη περικοπών ελέω κρίσης, κάτι που θα εξυπηρετηθεί με τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου.
Κατά τα άλλα, στη χτεσινή συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ εξέφρασε μεν την αντίθεσή της στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, επανέλαβε δε τη συμφωνία της στην αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων, που οδηγεί σε απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η απορρόφηση περίπου του 80% των δημοτικών αστυνομικών. Ο δε υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε χτες σε συνέντευξή του πως «η Δημοτική Αστυνομία, αυτό το οποίο αποτελεί κυβερνητική θέση είναι ότι θα περιέλθει στην Ελληνική Αστυνομία και θα λειτουργήσει μαζί της».
Προηγούμενα η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και αναμένεται εκ νέου συνάντηση σήμερα. Την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή θα συγκληθεί το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό.
http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: