Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σαμαράς: Ευκαιρίες, εξωστρέφεια, επενδύσεις το τρίπτυχο για την ισχυροποίηση της Ελλάδας

Τετάρτη 22 Μαίου 2013

Όχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας χαρακτήρισε τις επενδύσεις, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον...
Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επισκέψεις σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν.
Σταθεροποιήσαμε την χώρα στην Ευρώπη και τώρα την σταθεροποιούμε και στον παγκόσμιο χάρτη, είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους που της αξίζει για να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες για επενδύσεις και να αντιμετωπισθεί τη μεγάλη πληγή της ανεργίας, ειδικά των νέων.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής με ατζέντα την ενέργεια και την φοροδιαφυγή. Την ταχύτερη εκταμίευση 400 εκατ. ευρώ, εντός του 2014, προς στην Ελλάδα αποφάσισε εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής της ΕΕ. Στόχος των μέτρων είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και οι επενδύσεις σε έργα υποδομής.

Σχετική είδηση: Σαμαράς προς Πρόεδρο: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στους χώρους που της αξίζουν

Ευκαιρίες για την Ελλάδα, εξωστρέφεια, επενδύσεις είναι το τρίπτυχο με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει, μετά την σταθεροποίηση της χωρας στην Ευρώπη, την ισχυροποίηση της παρουσίας της στον παγκόσμιο χάρτη, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ενημέρωσε το μεσημέρι της Τρίτης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν, επισήμανε, χρησιμοποιώντας τους στίχους του Ελύτη «πρέπει να είμαστε του ολίγου και του ακριβούς», ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η στενή παρακολούθηση των στόχων και η καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία χαρακτήρισε πληγή.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν, στο μεταξύ, οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, καθώς λήγει σε λίγες ημέρες η προθεσμία που έχει δώσει το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερομένους για να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Gazprom, ο οποίος βρίσκεται πάλι στην Αθήνα, κάτι που υπογραμμίζει το ρωσικό ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ.

Το προσεχές διάστημα αναμένονται και στελέχη κινεζικών επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Σχετική είδηση: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα


  • Πηγή: ΝΕΤ - Α' Πρόγραμμα
  • Επιμέλεια σύνταξης: Γιάννης Δασκαλάκης - Ανδρέας Ροδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: