Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δ. Κουτσούμπας:Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ

koutsoumpas2
Τετάρτη 22 Μαίου 2013  
 Για την αλλαγή της ηγεσίας του ΚΚΕ, την ερμητικά κλειστή πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τη Χρυσή Αυγή, τη στάση του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών το ...
θέμα της οπλοφορίας στη Βουλή, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μίλησε στην ΝΕΤ, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ερωτηθείς για το τι σηματοδοτεί η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική και η πολιτική του ΚΚΕ καθορίζεται από το ίδιο το συνέδριο αναφέροντας ότι υπήρχαν διαφορετικές απόψεις αλλά σημειώνοντας ότι τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής τις ψήφισε το 97-98% των μελών του ΚΚΕ και αυτό, όπως είπε, δεν μπορούσε να μην το λάβει υπόψη το συνέδριο και οι σύνεδροι.
Αναφορικά με την κλειστή πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι εδώ και περίπου ένα χρόνια υπάρχει μία συνεχής μετάλλαξη από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, γεγονός που το ΚΚΕ προέβλεπε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατικοποιείται συνεχώς και μάλιστα είναι το κόμμα που παίρνει τα πιο κακιά χούγια του ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες
Δίνοντας το παράδειγμα των δημοσίων επιχειρήσεων που υποτίθεται όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται, είπε ότι αποσύνδεει το ουσιαστικό ζήτημα ότι δηλαδή τρόικα και μνημόνια είναι Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Δίνοντας ένα παράδειγμα, μίλησε για τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία στο χώρο της ένδυσης.
«270 ελληνικές επιχειρήσεις με 22.000 εργαζομένους βρίσκονται εκεί, αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η συνθήκη Μάαστριχτ» είπε.
Ερωτηθείς για την προσέλκυση επενδύσεων από την Κϊνα και ειδικότερα για την COSCO παρατήρησε ότι λειτούργησε αρνητικά στην αγορά.
Μπορεί να έφερε  1500 θέσεις εργασίας αλλά δημιούργησε μεγάλες  στρατιές ανέργων στον Πειραιά.
Για την πολιτική του ΚΚΕ - τα ποσοστά του στις τελευταίες εκλογές
Ερωτηθείς για την πολιτική πρόταση του κόμματος σημείωσε ότι η πολιτική του ΚΚΕ είναι η πιο πλατιά  στην ελληνική κοινωνία και η πιο ενωτική.
Δεν χωρίζουμε τους εργαζόμενους σε αριστερούς και δεξιούς σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ βεβαίως θέλει να κυβερνήσει.
Ερωτηθείς για τα ποστοστά του κόμματος στις τελευταίες εκλογές είπε ότι αυτό προσπαθούμε να το εξηγήσουμε και κάνουμε όλες τις προσπάθειες

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε,  δεν είναι εύκολα ζητήματα αυτά και στο ΚΚΕ, όπως συμπλήρωσε δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως ζήτημα  εκλογών.
Αναφορικά με τη στάση του ΚΚΕ στην απεργία των εκπαιδευτικών είπε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν προωθούσε την κοινωνική συναίνεση, αντίθετα προωθούσε με σταθερότητα και συνέπεια την προοπτική αυτού του αγώνα και τη συνέχιση του σε βάθος χρόνου.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το ΠΑΜΕ ήταν η μόνη συνεπής και σύμφωνη με τις συνθήκες τις σημερινές και τις προοπτικές
Αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αφού ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση όταν το ΚΚΕ πάρει στα χέρια του το νομοσχέδιο είπε ότι με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ενσωματώνεται οδηγία της Κομισιόν με την οποία το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο.

Η οδηγία αυτή, είπε, δεν θα μιλά μόνο για το κίνδυνο του ρατσισμού, είναι μέσα οι θεωρίες των δυο άκρων, είναι η ανιστόρητη εξίσωση φασισμού κομμουνισμού βάζουν τους θύτες μαζί με τα θύματα.
Την ίδια στιγμή για τη Χρυσή Αυγή, παρατήρησε ότι υπάρχει ανοχή από το αστικό πολιτικό σύστημα και η αποφασιστική αντιμετώπισή της όπως είπε, γίνεται μόνο από τον οργανωμένο λαό και το εργατικό κίνημα.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες περί αδιαφάνειας για τα οικονομικά του κόμματος είπε ότι είναι ψέμα ότι έχει ειπωθεί για τα οικονομικά του ΚΚΕ επαναλαμβάνοντας την κάθετη αντίθεση του κόμματος να δοθεί λίστα μελών – φίλων που το ενισχύουν οικονομικά.
Σημείωσε επίσης, ότι υπάρχουν σχετικές δημοσιεύσεις προσφορών στο Ριζοσπάστη.
Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι αυτές εξαρτώνται από αυτές στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε παρατηρώντας ότι η οικονομική κρίση δεν έχει λήξει και είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Κάνοντας ένα σχόλιο για το ζήτημα της οπλοφορίας  στη Βουλή, σημείωσε ότι βάσει λογικής δεν υπάρχει λόγος να οπλοφορεί κάποιος στη Βουλή, καθώς δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας.

  • Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: