Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ακροδεξιός πολιτικός αυτοκτόνησε μέσα στην Παναγία των Παρισίων

Τετάρτη 22 Μαίου 2013
Ο ακροδεξιός ιστορικός και συγγραφέας Ντομινίκ Βενέρ έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο ναό της Παναγίας των Παρισίων στο Παρίσι προκαλώντας σοκ σε χιλιάδες πιστούς και τουρίστες που..
βρίσκονταν στο σημείο, το απόγευμα της Τρίτης. Νωρίτερα είχε αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα μήνυμα, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στο γάμο ατόμων του ίδιου φύλου (που εγκρίθηκε πρόσφατα στη Γαλλία) και στη δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών να υιοθετούν παιδιά.
 
0 78χρονος Ντομινίκ Βενέρ είχε υπάρξει μέλος της Μυστικής Οργάνωσης Στρατού- που αντιτέθηκε στην ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας- και είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον γάλλο Πρόεδρο Σαρλ Ντε Γκολ. Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη πολιτική σκηνή, εκτός από την αντίθεσή του στους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είχε χαρακτηρίσει ως μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Γαλλία και τον πληθυσμό της Ευρώπης το μεταναστευτικό κύμα από χώρες της βόρειας Αφρικής.
'Χρειάζονται νέες, θεαματικές και συμβολικές πράξεις χρειάζονται για να αφυπνιστούν οι υπνοβάτες, να ταρακουνήσουμε τις συνειδήσεις τους που έχουν αναισθητοποιηθεί" έγραψε στην ιστοσελίδα του. O Βενέρ έβαλε τέλος στη ζωή του στον κατάμεστο ναό της Παναγίας των Παρισίων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Από τον πυροβολισμό προκλήθηκε πανικός στους παριστάμενους και ο ναός εκκενώθηκε.
Είχε θεωρηθεί ως ο ιδρυτής της Νέας Δεξιάς και είχε προταθεί να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Μετώπου όταν ιδρύθηκε, το 1972 αλλά τελικώς στη θέση βρέθηκε ο Ζαν Μαρί Λεπέν. Η νυν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν έγραψε στο Twitter ότι η πράξη του Βενέρ ήταν πολιτική και είχε στόχο να αφυπνήσει το λαό της Γαλλίας. 
ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: