Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ενστάσεις και εντάσεις!...

http://www.olympiobima.gr/files/1/Logos/DIGI_logo_Olympio_Vima.png 
Τετάρτη 22 Μαίου 2013  
Από τότε που άρχισε η δίκη του Άκη, ο εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής, θείος Αφεντούλης, έπιασε μολύβι και χαρτί για το δικαστικό ρεπορτάζ, από τηλεοράσεως. Λέμε τώρα! Μέχρι να σαλιώσει το μολύβι το δικαστήριο διέκοψε, για τις άγιες μέρες του Πάσχα, και ίσα που πρόκαμε να σημειώσει πως το...
δημόσιο ζήτησε παράσταση πολιτικής αγωγής, απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ από ένα έκαστο των 19 κατηγορουμένων που μας κάνει 19 εκατομμύρια, υπέρ όλων ημών των υπολοίπων, αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση.
Το δικαστήριο συνέχισε στις 8 Μαΐου, κάνοντας δεκτό το αίτημα του δημοσίου κι ο αναλυτής, σχολίασε: «Άκη χάσαμε!» Όπως και να το κάνουμε, ήταν η πρώτη ήττα τού επιφανούς στελέχους τού πρώην κραταιού ΠαΣοΚ που διαθέτει πια ολίγιστη επιφάνεια στην κοινωνία, κι αυτή φορολογητέα, αν υπόκειται σε ΕΕΤΗΔΕ!
Την επαύριο, ο Άκης, ζήτησε να καθήσουν στο εδώλιο και κάποιοι από τους επόμενους υπουργούς Άμυνας – αντέχεται η μοναξιά; - που υλοποίησαν ή ακύρωσαν τη σύμβαση για τα υποβρύχια παράπλευρης πλεύσης, δεν παίρνουμε όρκο. Έχουμε μελετήσει «επιστημονικώς!» μόνο το υποβρύχιο που γλιστράει ευθέως στον φάρυγγα, και το προτιμούμε από μαστίχα Χίου και δροσερό νεράκι, για να απολαμβάνετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, «ηδυσμένω λόγω»!
Αναγνώστες μου, υγιαίνετε! Ολιγόλεπτο διάλειμμα για να μη πνιγούμε και συνεχίζουμε. Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ύστερα από τις αγορεύσεις των εισαγγελέων της έδρας, και όλα κύλησαν ομαλά αλλά στην οικία Αφεντούλη, οι διάλογοι για τον συνήθη σχολιασμό της επικαιρότητας, μεταξύ τού αναλυτή και της συζύγου, κυρίας Πολυτίμης, είχαν εντάσεις κι έγινε το έλα να δεις και φύγε άμα δεν αντέχεις τα «γαλλικά»!
«Είμεθα ζεύγος κρίσιμο!» διαπίστωσε, ο θείος.
«Θα περάσουμε από δικανική κρίση;» αναρωτήθηκε, η σύζυγος.
«Η συγκυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις και τις καλές προθέσεις, συνεχίζει να “αρμέγει” και τους μικροσυνταξιούχους!» παραπονέθηκε, ο αναλυτής.
«Ο Αντώνης μου δεν ασκεί την κτηνοτροφία αλλά υπηρετεί την πρωθυπουργία! Οσονούπω κλείνει χρόνο, στο Μαξίμου, και θα κάνω τα γενέθλια με πλήρες μενού και ποτό κατά βούληση!» ενημέρωσε, η κυρία Πολυτίμη.
«Να τα εκατοστίσει! Πότε θα φάμε καλά;» αναφώνησε, ο γείτονας, «Μήτσος». Όπου γάμος και χαρά, ο καλός συριζαίος πρώτος!
«Δείξε χαρακτήρα, ρε ξελιγωμένε!» συμβούλεψε, ο Αφεντούλης.
«Γιατί ρωτάς, χασομέρη; Σε πήραν σβάρνα, οι δουλειές, και θες να κανονίσεις το πρόγραμμα;» ρώτησε, η θεία.
«Για να νηστέψω την προτεραία!» διευκρίνισε, εκείνος.
«Στις 17 του Ιούνη θα το κάψουμε!» υποσχέθηκε, η κυρία Πολυτίμη.
«Κοίτα κάτι χαρακτήρες γεννημένοι μασητήρες!» σχολίασε, ο Αφεντούλης, και συνέχισε: «Τραβάει ο οργανισμός σας κι άλλο “άρμεγμα”;»
«Ο Αντώνης μου είναι Πρωθυπουργός με τα όλα του!» επανέλαβε, η θεία.
«Και πνευματικό τέκνο του μακαρίτη Ευάγγελου Αβέρωφ» συμπλήρωσε, ο αναλυτής.  
«Ο τσέλιγκας δεν είχε πει πως όποιος φύγει απ’ το μαντρί τον τρώει ο λύκος;» υπενθύμισε, ο «Μήτσος».
«Σε ξένα εσωκομματικά να μην ανακατεύεσαι!» πρόσταξε, η κυρία Πολυτίμη.
«Εγώ είμαι το κουμάντο! Μίλα ελεύθερα, βρε θηρίο!» φώναξε, ο Αφεντούλης.
«Ο Αντώνης ξεπέρασε τον μέντορα! Τον εξόρισαν από τη στάνη αλλά τον πήραν από φόβο κι οι λύκοι κι οι σκύλοι και γύρισε αρχιτσέλιγκας!» είπε, εκείνος.
«Ν’ αγιάσει ο στόμας σου!» αναφώνησε, η θεία, και πρόσταξε: «Δεν θα ξαναπείς πως είμαστε κρίσιμο αντρόγυνο!»
«Γιατί;» απόρησε, ο θείος.
«Θες να νομίσει ο κόσμος ότι χωρίζουμε στα γεράματα; Δεν βλέπεις τι τραβάει ο Άκης για να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν περνάει κρίση ο γάμος του αλλά περιμένει, εναγωνίως, τη δίκαιη κρίση τής Θέμιδας;» εξήγησε, η σύζυγος.
«Γι’ αυτό ο συνήγορος, κ. Αλέξης Κούγιας, δήλωσε, με νόημα, στα δελτία των οχτώ, πως η κυρία Τσοχατζόπουλου κάθεται στο εδώλιο, ενώ άλλοι κατηγορούμενοι κάνουν ηλιοθεραπεία;» αναρωτήθηκε, ο θείος.
«Τους έστειλαν για διακοπές στη Γυάρο, για φτηνότερες συνθήκες κράτησης; Η Τρόικα ξεπέρασε και τη χούντα!» πετάχτηκε, ο καλός συριζαίος.
«Σε ξένα οικονομικά να μην ανακατεύεσαι!» παρατήρησε, ο Αφεντούλης.
«Σε βάρεσε ο ήλιος; Ο συνήγορος ποια έπρεπε να πει ότι υπερασπίζεται;» ρώτησε, τον αναλυτή, η κυρία Πολυτίμη.
«Την κυρία Βίκυ Σταμάτη!» απάντησε, ο εκείνος.
«Άμα λέμε κυρία Τσοχατζόπουλου δεν επίκειται διαζύγιο;» ξαναπετάχτηκε, ο «Μήτσος».
«Μην ακούτε κουτσομπολιά. Οι άνθρωποι είναι μαζί και στα δύσκολα!» ενημέρωσε, η θεία.
«Πώς το κατάλαβες;» απόρησε, ο γείτονας.
«Μόλις αντικρίσουν κάμερα, πιάνονται αγκαζέ!» εξήγησε, εκείνη.
«Τρέχω να ειδοποιήσω τα κανάλια!» φώναξε, ο Αφεντούλης.
«Δεν είπες ότι θα κόψεις τις συνεντεύξεις;» υπενθύμισε, η σύζυγος.
«Δεν θα κάνω δηλώσεις. Θα μας δείξουν, αγκαζαρισμένους, για να σκάσουν οι οχτροί μας!» διευκρίνισε, ο αναλυτής.
Αναγνώστες μου, αναμείνατε επί της οθόνης. Ουδέποτε υπήρξαν συννεφάκια στον έγγαμο βίο τού ζεύγους. Ωστόσο, η ύφεση συνεχίζει να απειλεί τα γλίσχρα εισοδήματα – τι λέξεις, τεφαρίκια, θυμάται ο αναλυτής, όταν περνάει κρίση! – των πιο αδύναμων και το μόνο που θέλουμε – παρακαλείται η Θέμις να κλείσει τα αυτιά για να παραμείνει ανεπηρέαστη και αδέκαστη! – είναι να μπει στον κρατικό μπεζαχτά το παραδάκι από τις προκοπές όλων όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι, αποδεδειγμένα.
Βλέπετε, δεν είμαστε χαιρέκακοι για να θέλουμε τους ενόχους πίσω από τα κάγκελα. Παραμένουμε ξελιγωμένοι και περιμένουμε να φάμε καλά, άνευ ενστάσεων και εντάσεων. Μάλιστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: