Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ.. "ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ"

http://3.bp.blogspot.com/-Pz58iXEBLFU/Taw64s5_Q0I/AAAAAAAAC38/f7qa1i_JCVs/s1600/images.jpg 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
Περίμενα υπομονετικά, παρακολούθησα όλες τις πρωινές δημοσιογραφικές εκπομπές σήμερα, άκουσα πολλούς πολιτικούς όλων των κομμάτων να τοποθεοτύνται για την πολιτική κίνηση Παπανδρέου να ...
ζητήσει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν γι αυτή.
Ενώ όλο το χρονικό διάστημα, κουράστηκα να ακούω για τον "λαό που δέν δίνει νομιμοποίηση στην κυβέρνηση για μέτρα που δεσμεύουν τους Ελληνες για τα επομενα χρόνια", για "προσφυγή στον λαό", για την "δημοκρατία που δέν έχει αδιέξοδα" κλπ τέτοια.
Σήμερα που επιτέλους αποφάσισε η κυβέρνηση να ζητήσει την έγκριση του λαού (που μπορεί να είναι απόρριψη) για να αποφασίσει για το μέλλον του με δημοψήφισμα, άρχισαν οι αντίθετες τοποθετήσεις.Ξεχάσστηκαν όλα εκέινα που ακούγαμε έως χθές, μιλάνε κάποιοι για εκβιασμό του λαού, για τον λαό που ο Παπανδρέου θέλει να το κάνει συνένοχο κλπ.
Με τέτοιες νοοτροπίες των κομμάτων, με τέτοιες "πολιτικές κωλοτούμπες" δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το εκφράζουν πάσχει απο πολλά.Πάσχει απο μανία καρέκλας, πάσχει απο εξυπηρέτηση λαικών συμφερόντων, αλλά προκρίνεται πάντα το κομματικό συμφέρον και η προσωπική πολτική επιβίωση προσώπων.Και αναρωτιέται ο πολίτης που καθημερινά βομβαρδίζεται με τέτοιες θέσεις, έχει χάσει τον μπούσουλά του και είναι δύσπιστος ακόμη και σε αληθινές προθέσεις (όποιες υπάρχουν) αλλαγής του πολιτικού μοτίβου των κομματικών σχηματισμών.
Αλλάξτε κύριοι  των κομμάτων, αλλάξτε, όχι "άλλα το πρωί και άλλα το βραδύ" όπως λέει και λαός μας. αλλάξτε ουσιαστικά.. αλλιώς δέν πείθετε κανέναν.. δέν σας δίνει κανείς συγχωροχάρτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: