Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ανέλαβαν καθήκοντα χθες οι δυο διοικητές - Διασύνδεση νοσοκομείου Κατερίνης και ΨΝΠΟ


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 Τοπικά
Τα καθήκοντα τους ανέλαβαν επισήμως από χθες ο κοινός διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κατερίνης και του ΨΝΠΟ κ. Στέργιος Φαρμάκης και ο αναπληρωτής διοικητής κ. Μανόλης...
Κοσμαδάκης.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες οι δυο διοικητές αναφέρθηκαν στις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι ίδιοι και τα δυο νέα διοικητικά συμβούλια που θα γίνουν, αλλά και στα επόμενα βήματα που έχουν προγραμματιστεί, με πρώτο αυτό της αναμόρφωσης των δυο οργανισμών. Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο όπως ειπώθηκε καθώς ο τελικός στόχος είναι η συγχώνευση των δυο νοσοκομείων.
Σε πανελλαδικό επίπεδο τα 131 νοσοκομεία συγχωνεύτηκαν σε 81 με αντίστοιχους κοινούς διοικητές όπως ονομάζονται και περίπου 50 αναπληρωτές ενώ 50 θέσεις διοικητικών καταργήθηκαν λόγω της διαδικασίας. Πανελλαδικά υπάρχουν επτά ειδικές περιπτώσεις μεταξύ των οποίων και η Πιερία που διαθέτει ψυχιατρικό νοσοκομείο με το οποίο έγινε η διασύνδεση με το νοσοκομείο.
Ο κ. Φαρμάκης
Ο κοινός διοικητής κ. Φαρμάκης έκανε λόγο για μια συμβολική ημέρα κατά την οποία ανέλαβαν και επισήμως τα καθήκοντα τους. Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τα στελέχη του ΨΝΠΟ και τον αναπληρωτή πλέον διοικητή κ. Κοσμαδάκη προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές που επιβάλλονται από τη νομοθεσία και οι τρόποι συνεργασίας.
Όπως είπε ο κ. Φαρμάκης είναι μια μεταβατική περίοδος με στόχο να βελτιωθούν οι υπηρεσίες, να γίνουν τα τμήματα πιο εύρυθμα και να μειωθούν οι σπατάλες. Σε ότι αφορά το τελευταίο ήδη έχουν ανακοινωθεί και από το ΨΝΠΟ και από το νοσοκομείο Κατερίνης μείωση των εξόδων στο ήμισυ. «Ο στόχος είναι να κάνουμε πολλά και καλά για την εξυπηρέτηση του κόσμου» πρόσθεσε ο κοινός διοικητής και ανέφερε τα επόμενα στάδια που είναι η αναμόρφωση των οργανισμών, η αλληλοενημέρωση, επισκέψεις στις αυτόνομες μονάδες νοσηλείας του ΨΝΠΟ, συναντήσεις με το προσωπικό και η λειτουργία των δυο διοικητικών συμβουλίων, του ενιαίου Δ.Σ στο οποίο θα προεδρεύει ο ίδιος και στο Δ.Σ υπηρεσιακών παραγόντων στο οποίο θα προεδρεύει ο κ. Κοσμαδάκης. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη στο ενιαίο Δ.Σ των αιρετών ενός ιατρού και ενός εργαζόμενου.
Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα γίνει συνάντηση στην Αθήνα για αυτό το σκοπό με το ειδικό συντονιστικό όργανο που είναι αρμόδιο για την διασύνδεση.
Επιπλέον τέλη Νοεμβρίου θα παραδοθεί από τον εργολάβο και τη ΔΕΠΑΝΟΜ η ψυχιατρική κλινική 2 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων όπου θα στεγαστεί η κλινική οξέων ενώ θα γίνει αξιοποίηση των υποδομών των δυο νοσοκομείων και των εργαζομένων πιθανόν με αμοιβαίες μετακινήσεις. Ο κ. Κοσμαδάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι την επόμενη άνοιξη οι αλλαγές θα έχουν δρομολογηθεί.
Ο κ. Κοσμαδάκης
Από τη πλευρά του ο κ. Κοσμαδάκης επισήμανε ότι παραδίδεται ένα νοσοκομείο πρότυπο στη λειτουργία του λέγοντας πως η συνένωση δυνάμεων στο χώρο της Υγείας είναι προς όφελος των πολιτών. Υπογράμμισε πως στον 1,5 χρόνο που είναι στο τιμόνι της διοίκησης με συστηματική προσπάθεια δημιούργησαν ένα νοσοκομείο πρότυπο, ανταγωνιστικό και λειτουργικό όπως αποδεικνύεται και από τον έλεγχο των επιθεωρητών υγείας,. Ανέφερε μια σειρά δράσεων που έχουν γίνει και διακρίσεων σε πανελλαδικό επίπεδο όπως για παράδειγμα το διπλογραφικό σύστημα που εφαρμόστηκε πρώτα πανελλαδικά στο ΨΝΠΟ και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προηγούμενες διοικήσεις επισημαίνοντας ότι όλοι έχουν προσφέρει.
Στο ΨΝΠΟ εργάζονται 284 άτομα όλων των ειδικοτήτων και εξυπηρετούν 185 ασθενείς ενώ υποστηρίζουν επίσης 460 άτομα στον ΟΚΑΝΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: