Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

dhmosioΤην εργασιακή εφεδρεία ως μέσο μείωσης της δαπάνης του δημοσίου για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων προκρίνει η Κομισιόν. Ο μέχρι χθες ..
«ευνοημένος» δημόσιος υπάλληλος καλείται να πληρώσει το τίμημα της ασφάλειας που απολάμβανε. Το νέο Μνημόνιο περιέχει ρητή αναφορά. σε απολύσεις προσωπικού από το δημόσιο τομέα, μετά τη πάροδο της 12μηνης  εργασιακής εφεδρείας..., αλλά και περικοπή περίπου 100 επιδομάτων και ωριμάνσεις ανά 5ετία και όχι ανά 2ετία.
Στη σελίδα 114 στην έκθεση της Κομισιόν, η λέξη «απόλυση» αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά για όσους βρίσκονται σε εργασιακή εφεδρεία. Η έκθεση για την τέταρτη αξιολόγηση του μνημονίου βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση της πέμπτης δόσης δανεισμού από το πακέτο στήριξης, προβλέπει την κατάργηση οργανισμών και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά την πάροδο της 12μηνης εφεδρείας.
Οι απολύσεις, «λέξη- κλειδί», που προβλέπεται από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο πυροδοτεί πολιτικές κόντρες, αφού μετά την πάροδο του 12μηνου οι υπάλληλοι μπορεί να απολύονται εφόσον οι ανασυγκροτούμενες ΔΕΚΟ και οι συγχωνευόμενοι και καταργούμενοι οργανισμοί δεν θα μπορούν να τους απορροφήσουν.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μείωση μισθών στο Δημόσιο και σε περικοπή περίπου 100 επιδομάτων, αλλά και σε ωριμάνσεις ανά 5ετία και όχι ανά 2ετία που ισχύει σήμερα, πράγμα που σημαίνει μείωση στον πραγματικό μισθό έως και 10%.
Βασική αρχή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι η ίση αμοιβή για ίδια δουλειά, ενώ θα υπάρξει και σταδιακή σύγκλιση των μισθών στον δημόσιο τομέα με αυτούς του ιδιωτικού. http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: