Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ Φοβούνται... νεκρό

http://www.makthes.gr/filestore/modules/news/76697/2h.jpg


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Δεν χρειαζόταν να βγάλει φιρμάνι ο πρωθυπουργός για απαγόρευση καλοκαιρινών διακοπών προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Ούτε οι ίδιοι είχαν σκοπό να κάνουν διακοπές μετά..
το μπαράζ των προπηλακισμών που δέχονται όπου και αν βρεθούν, όπου και αν σταθούν.
Της Λώρας Ιωάννου
Με δεδομένη μάλιστα την κλιμακούμενη αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιούλιος καθίσταται απαγορευτικός για κάθε πολιτικό, ιδιαίτερα για όσους έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από το μεσοπρόθεσμο.
Τα γράδα της αντιπαράθεσης ανέβασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι απειλείται η οικογένειά του. Η αντίδρασή του ήταν κάτι παραπάνω από έντονη: «Θέλω να πω σε όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς ανθρώπους, μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου». Επιπλέον ο Χρ. Παπουτσής έστειλε και ένα μήνυμα, ότι δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται: «Δεν είμαι από εκείνους που φιμώνονται εύκολα... Δεν δέχθηκα, δεν αποδέχθηκα και δεν εντυπωσιάστηκα ποτέ ούτε από την ιδεολογική ούτε από την πολιτική τρομοκρατία κανενός. Αυτό ισχύει και θα ισχύει όσο ζω και όσο υπάρχω».
Η οργή του Χρήστου Παπουτσή ξεχείλισε, αφού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «αρχιστράτηγο του μπάχαλου» τον Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε να εννοηθεί ότι, αν δεν σταματήσει η επιχείρηση «νομιμοποίησης της βίας», τότε το ΠΑΣΟΚ θα περάσει στην αντεπίθεση, επιστρατεύοντας τους δικούς του ψηφοφόρους στο ιδιότυπο αντάρτικο που έχει στηθεί στους δρόμους, άλλοτε με τους κουκουλοφόρους, άλλοτε με τις αντισυγκεντρώσεις και άλλοτε με τους αγανακτισμένους.
«Αναρωτιέμαι, έχει σκεφτεί κανείς εξ αυτών των περίεργων ανθρώπων που καθοδηγούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ή ακόμη και εκείνων οι οποίοι ανέχονται και δεν βρίσκουν ούτε καν μια λέξη, μία ευκαιρία, για να καταδικάσουν αυτού του είδους τις πράξεις τι πρόκειται να γίνει αν κάποιος εξ ημών απευθυνθεί στους ψηφοφόρους μας και τους ζητήσει να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους στο πρόσωπό μας; Δεν το σκέφτονται; Γι' αυτό, λοιπόν, επαναλαμβάνω και επιμένω ότι η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία στην ελληνική δημοκρατία δεν χωράει».
Ο κ. Παπουτσής δεν έμεινε στις προειδοποιήσεις. Εξέθεσε ονομαστικά τον γνωστό σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο, ο οποίος, σύμφωνα με τον υπουργό, προσκαλεί τους κατοίκους του Χολαργού σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πόσο «ανίκανος» και «φασίστας» είναι. Μάλιστα, εξέφρασε και το παράπονο για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθαρή καταδίκη αυτών των φαινομένων από παντού. «Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά, δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος, να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου», υπογράμμισε ο Χρ. Παπουτσής.
Οι παριστάμενοι βουλευτές Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και Ευγενία Αμμανατίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν τις επιθέσεις, αλλά προφανώς ο κ. Παπουτσής δεν εννοούσε αυτό. Εννοούσε την κεντρική και απερίφραστη καταδίκη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση Τσίπρα
 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε, αλλά όχι στο ύφος που θα ήθελε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αντίθετα, αντέστρεψε την κατηγορία και προέβλεψε προβοκάτσια εναντίον του κόμματός του με αφορμή τα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος και τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών: «Ξέρουμε ότι το κράτος συνεργάζεται με το παρακράτος. Όλα είναι ανοιχτά. Και έχουμε ετοιμάσει τον κόσμο μας για τη χειρότερη προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».
Τι υπονοεί ο κ. Τσίπρας; Ό,τι και το ΠΑΣΟΚ - αλλά με άλλα λόγια. Πίσω από τις αλληλοεπιθέσεις κρύβεται ο φόβος μήπως κάποια σύρραξη καταλήξει σε λουτρό αίματος, και γι’ αυτό από τώρα τα δύο κόμματα προσπαθούν να χρεώσουν τυχόν ευθύνες για έκτροπα, ακόμη και για νεκρό, το ένα στο άλλο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μια φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κ. Παπουτσή και καταδίκασε τις επιθέσεις. «Οι πρακτικές βίας και επιθετικότητας σε μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου από ομάδες τραμπούκων και δήθεν αγανακτισμένων πολιτών οφείλουν να καταδικαστούν από όλα τα πολιτικά κόμματα και να σταματήσουν άμεσα».

Στα κάγκελα η Χρυσή Αυγή
Οι ρουκέτες που έριξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ενατίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι μετέχουν από κοινού στις επιθέσεις, προκάλεσε την αντίδραση και της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης: «Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει το σενάριο περί συμπόρευσης μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτος παρουσίασε προ ημερών στο Mega ο κ. Πεταλωτής. Η οργή του ελληνικού λαού για την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την παράδοση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους δεν πρόκειται να περιοριστεί από τα φτηνά επικοινωνιακά τρικ των κυβερνητικών παραγόντων».
Και όχι μόνο. Η Χρυσή Αυγή προειδοποιεί και τα ΜΜΕ, αν εξακολουθήσουν να κρύβουν τις ανακοινώσεις της, φέροντας ως παράδειγμα την κατηγορηματική διάψευση που εξέδωσε με αφορμή τις καταγγελίες ότι οι οδηγοί της ΕΘΕΛ ήταν χρυσαυγίτες.

Θεοδωράκης - Πεταλωτής
Στο μεταξύ μαίνεται η αντιπαράθεση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Γιώργο Πεταλωτή. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε λέγοντας ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να παρέμβει αυτεπάγγελτα όταν είδε αφίσες που στοχοποιούσαν και χαρακτήριζαν «νενέκους» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν το μεσοπρόθεσμο. Η σπόντα αφορούσε την αφίσα που κυκλοφόρησε από τις «Σπίθες» με φωτογραφίες βουλευτών και τη φράση «Αυτοί ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, είναι οι νενέκοι του καθεστώτος». «Εκεί και αν χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση», δήλωσε με νόημα ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος φρόντισε αυτή τη φορά να εξαιρέσει τον Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας: «Είμαι σίγουρος ότι ούτε τις αφίσες που κυκλοφορούν γνώριζε και γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης, ούτε την αθλιότητα την οποία κυκλοφορούν κάποιοι, οι οποίοι καλύπτονται πίσω από την επωνυμία Σπίθες».

Τα τελευταία θύματα
Συνεχίζονται στο μεταξύ οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα. Το Εργατικό Κέντρο Χανίων σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ανάξιους του κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χανίων, επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: «Το ότι ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο (μνημόνιο 2) και τον εφαρμοστικό νόμο με ναι ή με παρών είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αναξιοπιστίας και της αδυναμίας σας να διαφυλάξετε τα συμφέροντα της χανιώτικης κοινωνίας και κατ' επέκταση του ελληνικού λαού».
Τελευταίο κρούσμα η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο. Η τοπική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεπιθύμητο στο νησί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βαρβαρίγο επειδή ψήφισε το μεσοπρόθεσμο. Η απάντηση του κ. Βαρβαρίγου ήταν καυστική: «Μετά την απαγόρευση εισόδου μου στη Ζάκυνθο από τον αυτοαναγορευθέντα στρατιωτικό διοικητή Ζακύνθου κ. Αντώνιο Κασσιμάτη, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεννοήθηκα μαζί του και συμφωνήσαμε να αρθεί η απαγόρευση με τους εξής όρους: 1) Θα εμφανίζομαι κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μήνα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 2) Θα ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα πάντα σε συνεννόηση μαζί του».
Στη λίστα των τελευταίων θυμάτων από αγανακτισμένους πολίτες η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ, η οποία δέχτηκε επίθεση από ομάδα πολιτών στο κέντρο της Χαλκίδας, ενώ αναχωρούσε από εστιατόριο μαζί με τον σύζυγό της, γιατρό, Γιάννη Σηφουνάκη. Είχαν προηγηθεί η επίθεση κατά του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Ν. Τσώνη στη Λαμία, η συγκέντρωση έξω από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση στον Βόλο και η εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Σούλας Μερεντίτη σε τηλεοπτικό στούντιο. http://www.makthes.gr/news/politics/76697/

Δεν υπάρχουν σχόλια: