Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ασύδοτα τα κυκλώματα του παραεμπορίου στους δρόμους της πρωτεύουσας

Ασύδοτα τα κυκλώματα του παραεμπορίου στους δρόμους της πρωτεύουσας 


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ανενόχλητα δρουν και πάλι τα κυκλώματα του παραεμπορίου, με αποτέλεσμα η πλατεία Συντάγματος και οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας να ..είναι κατακλυσμένοι από παράνομους μικροπωλητές με σωρεία λαθραίων εμπορευμάτων.

Ανενόχλητα δρουν και πάλι τα κυκλώματα του παραεμπορίου, με αποτέλεσμα η πλατεία Συντάγματος και οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας να είναι κατακλυσμένοι από παράνομους μικροπωλητές με σωρεία λαθραίων εμπορευμάτων.
Οι έμποροι της Αθήνας δέχονται άλλο ένα "χτύπημα" μετά τα συνεχόμενα "ραπίσματα" της οικονομικής ύφεσης και αγανακτούν για το παραεμπόριο και τον "χορό" των αφορολόγητων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, τους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και ζητεί την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας για τα προϊόντα του παράνομου εμπορίου.
Πρόκειται για τη ρύθμιση που ορίζει τους άμεσους τρόπους καταστροφής τους. Αυτοί μπορεί να είναι είτε με τη ρίψη των ειδών σε κάδους απορριμματοφόρων είτε με τη ρίψη σπρέι στην επιφάνειά τους. Με απλά λόγια οι έμποροι της Αθήνας ζητούν την ταχεία επέμβαση των αρμόδιων διωκτικών υπηρεσιών με την αποτελεσματική καταστροφή των εμπορευμάτων.
Μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας περιγράφει στην επιστολή του τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη δράση του παραεμπορίου: "Εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, την ώρα που το ελληνικό εμπόριο προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει και οι Ελληνες πολίτες καταβάλλουν πρωτοφανείς θυσίες για την ανόρθωση της οικονομίας, η δράση των παράνομων μικροπωλητών λειτουργεί όχι μόνο εις βάρος της νόμιμης εμπορικής επιχείρησης, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, αφού οι εν λόγω ομάδες πραγματοποιούν καθημερινά αφορολόγητο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ".
ΕΘΝΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: