Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τον Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις για το β' πακέτο διάσωσης Εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/49CB19164313B947E96C93B5275726B7.jpg


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Την εκτίμηση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα  πιθανώς να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο εξέφρασε την Τετάρτη ο νέος Γάλλος υπουργός  Οικονομικών..
Φρανσουά Μπαρουάν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Σημειώνεται πως ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε με θέμα την ελληνική κρίση χρέους. Ο Μπαρουάν μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.
«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει καμία χρεοκοπία, Θα υπεραμυνθούμε του ευρώ με όλες μας τις δυνάμεις, το ελληνικό ζήτημα είναι επίσης και ζήτημα του ευρώ», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Εξάλλου, ο Μπαρουάν διευκρίνισε την Τετάρτη πως η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία ότι θα χειριστεί το δανειακο της πρόβλημα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. «Η πιστοληπτική τους αξιολόγηση υποβαθμίστηκε, κάνουν προτάσεις, συζητούν στο κοινοβούλιό τους. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία» δήλωσε ερωτηθείς για την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο Moody's. (ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: