Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Άρχισαν τα όργανα - Δυναμική εμφάνιση Βενιζέλου

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/60756.jpg 


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τα μέτρα έφεραν γκρίνιες, διαφοροποιήσεις, αντιδράσεις αλλά και τη δυναμική επανεμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Παίρνοντας σκυτάλη από... τον σύντροφο του Ανδρέα Λοβέρδο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε να ειπωθεί «ολόκληρη η αλήθεια στον ελληνικό λαό». Κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει με πειστικό τρόπο τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα σε αποκλίσεις από τους στόχους της και «κυρίως στην πορεία των εσόδων που εμφανίζουν υστερήσεις». Πρώτα θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα του 2011 και μετά να έρθει η ανακοίνωση για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Πρότεινε να γίνουν συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τόσο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όσο και μετά το Πάσχα με στόχο να συζητηθεί η πραγματική οικονομία αλλά και το μέγεθος της παραοικονομίας. «Η κοινωνική συνοχή έχει διαρραγεί και υπάρχει διάχυτη ένταση και υποβόσκουσα βία»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη Βάσω Παπανδρέου που είχε ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης. «Να απαντηθεί με πειστικό τρόπο για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της συζήτησης για την αναδιάρθρωση που είναι δυστυχώς εισαγόμενος».
Κόντρα για τη ΔΕΗ
Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τουλάχιστον τέσσερα μέλη του εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την περαιτέρω πώλησης μετοχών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησαν πέραν της αρμοδίας υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη οι υπουργοί Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η  υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι «πρέπει να προσέξουμε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής: «από τέτοιες πωλήσεις όπως για παράδειγμα στην Αγγλία έπεσαν οι κυβερνήσεις».  «Πουθενά δεν έγινε κάτι τέτοιο» φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός.  
Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως «χρειάζεται να κάνουμε αυτοκριτική. Έχουμε φτάσει στο κόκκινο. Είμαστε σε κατάσταση Φουκουσίμα».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης κάλεσε τον πρωθυπουργό να χτίσει μία πολιτική εθνικής συνεννόησης με ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας. «Πρόεδρε πάρε μία κουδούνα και με τις αποφάσεις σου σήμανε συναγερμό».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=60710&catid=11

Δεν υπάρχουν σχόλια: